Türkiye’nin Rojava'da yerleşim yerlerini aralıksız bombalaması, insansız hava araçlarının da havadan saldırılar düzenlemesi bölgede savaş havası estiriyor.

Son olarak Kamışlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve sürücü Fırat Tûma’nın SİHA saldırısıyla yaşamını yitirmesi birçok ilde basın açıklamasıyla kınandı.

Yeşil Sol Partinin Hakkari’de yapmak istediği basın açıklaması ise Valiliğin 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasakları gerekçesiyle izin verilmedi.

Yeşil Sol Parti Hakkari milletvekilleri Onur Düşünmez ve Vezir Parlak’ın güvenlik güçleriyle yaptığı müzakereler sonucu parti binası girişinde açıklamaya izin verildi.

Rojava’nın Kamışlo kentine dönük düzenlenen saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez,” Saldırılar sonucunda 2 arkadaşımız yaşamını yitirdi. Tüm Kürt halkına başsağlığı diliyoruz. Bilindiği üzere 2011 yılından beri Rojava Kürdistan’ın da kirli bir savaş yürütülüyor. Türkiye devleti IŞİD ve onun artıklarıyla Rojava üzerine saldırılar düzenliyor. Kobaniye dönük te düştü sözleri üzerinden DAİŞ’in eline geçmesi için politikalar yürütüldü ama ellerine düşmedi Kürtler mücadele etti ve kazandı"

Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi

"KÜRTLERE SALDIRILAR DEVAM EDİYOR"

Türkiye’de son günlerde Kürt emekçilerine ve gazetecilerine yönelik linç girişimlerinin arttığını anımsatan Düşünmez," Trabzon’da sırf Kürt oldukları için saldırı düzenlendi. 2’si ağır 6 kişi ırkçıların saldırısına uğradı. Tek suçları orada çalışıyor olmaları ve Kürt olmalarıdır. Tatvan’da ise bir gazeteci belediye başkanı korumaları tarafından linç edildi.

Bu hükümetin kirli politikalardan elini çekmesi ve barış sürecine evrilmesi gerekiyor. En önemlisi kirli zihniyetlerini değiştirmesi gerekiyor. Bu saldırılar bizleri bitirmez. Rojava’ya dönük saldırılar Kürt halkının topraklarına yönelik saldırılardır. Bunu kabullenip sessiz kalmamız mümkün değildir. Kürt haklının yakasından ellerinizi çekin” diye konuştu.

Yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen açıklama sessiz bir şekilde son buldu.