COLEMERG HABER / MİMAR KAYA

Çukurca karayolunun 7’inci kilometresinde bulunan şehir çöplüğünün geçtiğimiz aylara Hakkari – Van karayolu Erzıkin mevkiine taşınması üzerine eski çöplüğün zorunlu sakinleri yiyecek bulmadığı için açlıktan telef oluyor. Havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla Sümbül dağı etekleri altında kaderlerine terk edilen köpekler ısınmak için kayalıkların altına sığınıyor.

“Çöplükte beslenen köpekler yiyecek bulamıyor”

Dönemin Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim tarafından kent merkezinde toplanan 150 sokak köpeği, şehir çöplüğüne götürülmüştü. Belediyenin kısırlaştırma ve itlaf projesi nedeniyle 150 köpekten 30’a yakın köpek kaldı. Geçtiğimiz aylarda şehir çöplüğü kapatıldı. Böylece sokak köpekleri kaderlerine terk edildi. Daha önce çöplükten beslenen köpekler şimdiler de yiyecek bulamıyor.

“Belediyenin köpek kulübeleri boş kaldı”

Belediyenin çözüm olarak hayvan barınağı yerine yaptırdığı kulübeler boş kaldı. Yağışlara rağmen iklim şartlarına uygun olmayan tahtadan kulübelere köpekler yuva yapmıyor. Yiyecek bulma umuduyla karayoluna inen köpeklerin birçoğu araçların çarpması sonucu telef oldu. Şehir çöplüğünün zorunlu sakinleri, şimdilerde ise yiyecek bulamadığı için hastalanıp telef oluyor.

İsmini vermek istemeyen bir hayvansever,” Haftanın 5 günü çocuklarıyla birlikte köpeklere ekmek ve kemik getirdiğini ifade ederek, söz konusu alanda gün geçtikçe köpeklerin sayısında azama olduğunu” söyledi.

Hayırsever,” Haftanın 5 günü çocuklarımı yanıma alarak bu köpeklere yiyecek getiriyorum. İlk yıllarda 150’den fazla köpek vardı. Ama görüldüğü gibi 30 civarında köpek kalmış. Geriye kalan köpeklerde açlıktan bitkin düşüp telef oluyor. Bunun nedeni ise şehir çöplüğünün başka bir mevkiiye taşınmasıdır. Bu köpekler yıllarca çöplükten besleniyordu. Belediyenin tek yaptığı şey köpeklere tahtadan kulübe yapması. Bunu yeterli görmüyoruz. Hayvan barınağı yapmak çok zor olmamalı. Başı boş köpekler yiyecek bulmak için karayoluna iniyor. Köpekler yolun karşısına geçerken araçların çarpması sonucu telef oluyor. Bugüne kadar onlarcası araç çarpması sonucu telef oldu. Bir o kadarı sakat kaldı. Can dostlarımız için yetkililerden ve hayvanseverlerden destek bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Hakkari DEM Parti; Kürtçe resmi dil olsun Hakkari DEM Parti; Kürtçe resmi dil olsun