Starlink Uyduları Hakkari Semalarında Görüntülendi
Starlink Uyduları Hakkari Semalarında Görüntülendi
İçeriği Görüntüle

İl Müdürlüğü personelinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, empati ve duyarlılığın önemi ön plana çıktı.

Etkinliğe katılan Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhalim Ünalan, yaptığı konuşmada engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları fiziksel ve sosyal engellerin toplum tarafından daha iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı. Ünalan, farkındalık çalışmalarının yalnızca belirli gün ve haftalarla sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, empati kurmanın kapsayıcı bir toplum inşa etmenin temel taşlarından biri olduğunu ifade etti.

605B4Bf2 820E 401B 94Bd 24945Fb68Ff7 850X527

İl Müdürü Ünalan konuşmasında,

“Engelli bireylerimizin yaşadığı zorlukları anlamak, onların toplumsal hayata daha aktif katılımını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Unutmamalıyız ki herkes bir engelli adayıdır. Bu nedenle erişilebilir, duyarlı ve kapsayıcı bir toplum oluşturmak için hep birlikte hareket etmeliyiz,” dedi.

Konuşmanın ardından İl Müdürü Abdulhalim Ünalan, personellerle birlikte düzenlenen farkındalık çalışmasına bizzat katılarak etkinliğe destek verdi. Görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaşabilecekleri durumların deneyimlendiği etkinlikte, katılımcıların empati duygularının güçlendirilmesi hedeflendi.

08E8B555 65D0 4Fda A449 024C9597Eef3 850X527

Gerçekleştirilen farkındalık etkinliği, katılımcılara görme engelli bireylerin yaşadığı zorlukları daha yakından hissetme imkânı sunarken, toplumda engellilik konusunda bilinç ve duyarlılığın artmasına katkı sağladı. Etkinlik, Beyaz Baston Haftası’nın anlam ve önemine yakışır şekilde farkındalık oluşturulması açısından takdir topladı.

Eeb5B419 D22A 46Ea 868A 26A795848752 850X527