Hakkâri’de Esendere Kara Hudut Kapısı’nda yürütülen çalışmalar kapsamında hakkında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi yakalanarak adli makamlara teslim edildi.

Hakkâri Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Esendere Kara Hudut Kapısı’nda aranan şahısların yakalanmasına yönelik sürdürülen çalışmalar sonucunda M.B. isimli şahsın gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, M.B.’nin “Bilişim Sistemleri veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık”, “Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Hırsızlık” ve “Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması” suçlarından toplam 9 ayrı dosya kapsamında arandığı belirtildi.

Atlılar Caddesinde; Yaşlı Kadın Yüzüstü Düştü
Atlılar Caddesinde; Yaşlı Kadın Yüzüstü Düştü
İçeriği Görüntüle

Hakkında toplam 11 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile 89 bin 560 TL adli para cezası bulunan şahsın yakalanarak gerekli işlemler için adli makamlara teslim edildiği kaydedildi.

Valilik açıklamasında ayrıca, 1 Ocak 2026 tarihinden bugüne kadar Esendere, Üzümlü ve Derecik Umurlu Kara Hudut Kapıları’nda aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda toplam 260 kişinin yakalanarak adli mercilere teslim edildiği bilgisine yer verildi.

Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.