Hakkâri Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu, dayanışma yemeğinde kamu emekçileri ve kentteki çeşitli kurumların temsilcileriyle bir araya geldi.

Masal Kır Düğün Bahçesi’nde düzenlenen programa Eğitim Sen MYK Üyesi Zülküf Güneş, DEM Parti İl Eş Başkanı Behçet Kanat, Hakkâri Baro Başkanı Ergün Canan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İrfan Sarı, DBP il eş başkanları, il ve ilçe düzeyindeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile KESK üyeleri katıldı.

Hakkâri’de taşımalı eğitimde servis krizi devam ediyor!
Hakkâri’de taşımalı eğitimde servis krizi devam ediyor!
İçeriği Görüntüle

YemekEtkinliğin açılış konuşmasını KESK Dönem Sözcüsü Remzi Özer yaptı. Özer, buluşmanın yalnızca bir yemek organizasyonu olmadığını belirterek, ortak mücadele ve dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Özer, emekçilerin bugün sahip olduğu hakların kendiliğinden kazanılmadığını belirterek, bu kazanımların arkasında uzun yıllara yayılan örgütlü mücadele ve dayanışmanın bulunduğunu ifade etti.

Eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamu hizmetlerinin farklı alanlarında çalışan emekçilerin ortak mücadele yürütmesi gerektiğini dile getiren Özer, “Daha fazla örgütlenerek, eğitim ve sağlık alanında birbirimizin sesini yükselterek mücadelemizi büyütmeliyiz” mesajı verdi.

Güneş: Barış ve demokrasi mücadelesini birlikte yürütüyoruz

Programda konuşan Eğitim Sen MYK Üyesi Zülküf Güneş ise buluşmanın taşıdığı anlamın önemli olduğunu belirterek, emek mücadelesinin barış ve demokrasi mücadelesinden ayrı düşünülemeyeceğini söyledi.

Zülküf Güneş Hakkari

KESK’in kuruluşundan bu yana emek, demokrasi ve barış mücadelesini birlikte yürüttüğünü ifade eden Güneş, geçmiş yıllarda yaşanan saldırılarda yaşamını yitiren emekçileri de andı.

Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden 103 kişiye değinen Güneş, KESK’in tüm kayıplarına rağmen barış ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmediğini belirtti.

Toplumsal barışın önemine dikkat çeken Güneş, Yaşar Kemal’in barışa ilişkin sözlerini hatırlatarak, “Bugün barışın türküsünü, barışın şarkısını hep birlikte söylüyoruz” dedi.

Güneş, ekonomik kriz, doğa tahribatı ve kadınlara yönelik şiddet gibi sorunların karşısında barış ve demokrasinin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

“Okulların önüne güvenlikçi koyarak şiddet önlenemez”

Konuşmasında eğitim alanındaki şiddet olaylarına da değinen Güneş, son yıllarda medya, televizyon dizileri ve toplumsal yaşamda görünür hale gelen şiddetin çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Okulların girişlerine güvenlik görevlisi yerleştirilmesinin tek başına şiddeti önlemeye yetmeyeceğini savunan Güneş, şiddetin çok sayıda toplumsal ve yapısal nedeni bulunduğunu ve bu nedenlerin ele alınması gerektiğini söyledi.

Eğitim Sen olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Eğitim Bakanlığı’na 23 maddelik öneri sunduklarını belirten Güneş, bu önerilerin dikkate alınmadığını ifade etti.

Demokratik bir okul ortamına ve “barış müfredatı”na ihtiyaç olduğunu dile getiren Güneş, tekçi, ırkçı ve cinsiyetçi olarak nitelendirdiği eğitim müfredatının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Anadilde eğitim konusuna da değinen Güneş, farklı halkların çocuklarının kendi anadillerinde eğitim alma hakkına erişebilmesi gerektiğini belirterek, anadilde eğitimin okul öncesinden üniversiteye kadar tüm eğitim kademelerinde hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından katılımcılara yemek ikram edildi. Program, emekliye ayrılan KESK üyelerine plaket verilmesi ve canlı müzik etkinliğiyle devam etti.