Başkan Akış, birim müdürleriyle ilk iş toplantısını gerçekleştirdi Başkan Akış, birim müdürleriyle ilk iş toplantısını gerçekleştirdi

Dr. Öğr. Üyesi Halil Emre Deniş Moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Hakkari Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ekrem Yaşar Akçay, Ortadoğu’daki Göçün Bölgesel-Küresel Etkileri ve Türkiye konusunda bilgiler verirken Öğr. Gör. Dr. Engin Korkmaz ise 1915’te Hakkari’deki Kürt ve Nasturi Göçleri konusunda bilgiler verdi.

Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen programa Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Daire Başkanları, Akademik ve İdari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda bir Konuşma yapan Rektör Pakiş şunları ifade etti.

“Öncelikle Üniversitemiz Ortadoğu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kuran ve buna öncülük eden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki arkadaşlarımıza teşekkür ederim. “Göç insanlık tarihiyle başlayan ve insanlık tarihini önemli ölçüde etkileyen bir olgudur. Anadolu’ya baktığımızda tarih boyunca göç yollarının merkezinde olan bir coğrafya olmuştur ve bu da değişik kültürlere ev sahipliği yapmasına olanak sağlamıştır.” dedi.