Atama kararlarının açıklanmasıyla Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğüne atanırken, Şırnak eski Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz atandı.

Göreve yeni başlayan Yılmaz bir mesaj paylaştı.

Hakkari-Van Yolunda Yoğun Kar Yağışı: Sürücüler Mahsur Kaldı Hakkari-Van Yolunda Yoğun Kar Yağışı: Sürücüler Mahsur Kaldı

Yılmaz mesajından şu ifadelere yer verdi.

'Bugün itibariyle; ilim, irfan şehri olan ve kendi içinde birçok alim, sanatçı, oyuncu ve Dengbej yetiştirmiş olan, Dağların Başkenti ve kadim olan Hakkari şehrimizde bu ulvi göreve başlamanın heyecanını ve onurunu yaşıyorum. Sayın Valimizin önderliğinde ve himayelerinde tüm paydaşlarımızla, özellikle eğitim kadrolarımızda bulunan genç ve dinamik öğretmen arkadaşlarımızla gece gündüz demeden okul-aile işbirliğinde şehrimizi eğitimde layık olduğu yere taşımak için çalışacağız. Üstlenmiş olduğumuz bu kutsal görevin, bilinci ve sorumluluğuyla Türkiye’nin yeni yüzyılına yakışır bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın açmış olduğu yolda okulların fiziki alt yapısını iyileştirip, eğitim ve öğretimde şehrimizi daha iyi noktalara taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle bugüne kadar Hakkari’mizde eğitimde emeği geçen tüm devlet büyüklerime, yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ederim"dedi.


NURETTİN YILMAZ KİMDİR?

1979 yılında Şırnak'ın İdil ilçesinde doğan Yılmaz, ilk, orta ve lise öğrenimini İdil 'de tamamladı. 2004 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Türkçe Öğretmenliği Programını bitirdi.

Yılmaz, 18 yaşında iken 1998-1999 tarihleri arasında vekil öğretmenlik, Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde 10 yıl öğretmenlik yaptı. Evli ve üç çocuk babası olan Nurettin Yılmaz çeşitli eğitim kurumlarında yöneticilik yaptı. 22.10.2014 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı görevini yürütmüş olup 20.10.2015 tarihinden itibaren Şırnak İl Millî Eğitim Müdürü görevini yürüttü. Son atama kararı ile Hakkari İl Müdürü olarak atandı.