Hakkari Valisi ve belediye kayyımı İdris Akbıyık, Cuma namazı için gittiği Biçer Mahallesi’nde bulunan Çatallar Camisi ablukaya alındı, yollar 'güvenlik' gerekçesiyle kapatıldı.

Camiye gitmek isteyenler kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirildi.

'KAYYIM CAMİDE BİLE PROTOKOL UYGULUYOR'

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti ) Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, yaşananlara tepki gösterdi. Kayyımın her hafta birkaç zırhlı araç ve onlarca güvenlik personeliyle cuma namazına gittiğini söyleyen Parlak, "Cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlar güvenlik kontrolünden geçirilerek camiye alınıyor. Vali, kendi özel seccadesini götürerek camide bile protokol uyguluyor" dedi.

Kobanê Davası: Kararın Bugün Verilmesi Bekleniyor Kobanê Davası: Kararın Bugün Verilmesi Bekleniyor

'İBADETİ BİLE GÖSTERİŞE ÇEVİRİYOR'

Parlak şöyle devam etti:

İbadetlerini yerine getirmek isterken kötü muameleye maruz kalan vatandaşların önemli bir kısmı camiye gitmeyerek ibadet hakkından mahrum kalıyor. İbadet mekânları herkesin eşit olduğu yerlerdir. Valinin kıldığı namaz bir başkasınınkinden daha üstün ya da daha önemli değildir. İbadeti bile gösteriye ve güvenlik uygulamasına dönüştüren vali bu uygulamadan derhal vazgeçmeli, Hakkari halkının ibadetini huzur içinde yerine getirme hakkına saygı duymalıdır” (MA)