Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (HEDEP) 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için aday adaylığı başvuru süreci devam ediyor.

Belediye eşbaşkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği ile ilgili başvurular, 10 Aralık'ta son bulacak.

Hakkari'de 16 yaşındaki genç kız intihar etti Hakkari'de 16 yaşındaki genç kız intihar etti

HEDEP Hakkari İl örgütünden yapılan açıklamada, başvuru sürecinin devam ettiği belirtildi.

Aday adayı başvurularının 27 Kasım’da başladığı ve 10 Aralık’a kadar devam edeceği kaydedilen açıklamada, "Kent uzlaşısıyla ortaklaşarak yürüteceğimiz çalışmalar neticesinde bizim olan tüm belediyeleri yeni seçim modeli ile mutlaka kazanacağız. Yeni aday belirleme modelimiz ile tüm adaylarımızı ön seçimle belirleyeceğiz. Ön seçimleri her il ve ilçede, halkımızın özlemi olan demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışımızın barış, özgürlük ve eşitlik talebinin görünür olduğu bir şekilde bir demokrasi şöleni havasında gerçekleşmesi için hazırlıklar yapılmaktadır. Adaylarımızı belirlerken halkımızın uzlaşısını sağlayacak bir ön seçim yapılacaktır. Bu uzlaşı için il ve ilçelerdeki her sesi her öneriyi dinleyerek yerel seçimlere gideceğiz" denildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bu demokrasi şöleninde sadece partimizin üyeleri değil geliştirdiğimiz ön seçim modelinde demokratik kitle örgütleri, ailelerimiz, dünden bu yana emek vermiş, yöneticilik yapmış arkadaşlarımız, tüm süreçlerde sorumluluk alanlar yer alacaktır. Halkımızın belirleyici olacağı ön seçimde sadece Belediye Eşbaşkanlarını değil Belediye Meclis üyelerimizi ve İl Genel Meclisi üyelerimizin 3’te ikisini ön seçimle belirleyeceğiz. Kazanmak için heyecanlıyız, kararlıyız ve umutluyuz. Hakkari halkının iradesini gasp edip belediyelerimizi kendi rantçı çevrelerine peşkeş çekip kayyum sistemini kalıcı hale getirmeye çalışanlar bilsinler ki; partimize gönül veren, oy veren ve bunun için ağır bedeller ödeyen Hakkari halkı kayyum rejimine en güçlü cevabı sandıkta verecektir. Heyecanla devam eden aday adaylığı başvuru sürecinde özelikle kadın arkadaşlarımızı, gençlerimizi ve görev almaya niyetli herkesi İL SEÇİM KOMİSYONUMUZA başvuru yapmaya davet ediyoruz.