Irak medyası, Mısır’da düzenlenen Arap ülkeleri U-19 yaş altı milli takımları kupası kadrosunda Borussia Dortmund’un 16 yaşındaki yıldızı Reber Hüsnü Babir’in de Irak milli takımında yer aldığını yazmıştı.

Canlı Maç izle.. Canlı Anlatım.. Fenerbahçe Olympiakos karşılaşması Canlı Maç izle.. Canlı Anlatım.. Fenerbahçe Olympiakos karşılaşması

Ancak Rûdaw’a konuşan Babir’in ailesi, genç futbolcunun başta turnuva için Kahire’ye gittiğini ancak daha sonra kulübü Borussia Dortmund’un da talebi ile turnuvaya katılmadan geri döndüğünü söyledi.

Rûdaw’a konuşan Reber Hüsnü Babir de, böyle bir karar aldığını doğrulayarak, milli takım seçme konusunda acele etmek istemediğini söyledi.

Bu kararı gelecekte Almanya milli takımında yer almak için verdiğini dile getiren genç yetenek, “Umarım birgün Kürdistan Milli Takımı da uluslararası kupalara katılma şansı elde eder. Ne zaman bana ihtiyaç duyulursa orada da oynamaya hazırım” dedi.

Juventus’un dünyaca ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo’yu örnek aldığını dile getiren Babir, daha önce Bayern Münih, Paris Saint-Germain ve Beşiktaş’tan teklifler aldığını ancak Borussia Dortmund’u tercih ettiğini söyledi.

Hakkında Rûdaw Spor sayfasında çıkan haberleri takım hocasına gösterdiğini belirten Reber Hüsnü Babir, “Hocama bakın ülkemin basını bana nasıl ilgi gösteriyor dedim. O da çok sevindi” diye konuştu.

Irak atypaı teknik direktörü İmad Muhammed, Mısır’da düzenlenen Arap ülkeleri U-19 yaş altı milli takımları kupası kadrosuna 6 Kürt futbolcuyu davet etmişti.

Davet edilenler arasında Hewlêrspor’dan Abdulkadir Eyüp, Ali Şaxewan, Mesrur Fahrettin ile İtalya’nın Lazio takımında forma giyen Şivan Sirwan, Hollanda takımlarından De Graafschap’ın oyuncusu Bilind Hasan de bulunuyordu. Lazio takımı da Şivan Sirwan’ın Irak milli takımında oynamasına izin vermedi.

2 Ağustos 2005’te Şengal’de dünyaya gelen Reber Hüsnü Babir, ailesi ile 2011 yıllında Almanya’ya göç etti.

Arminia Bielefeld’in altyapısında futbola başlayan Reber, daha sonra Alman devi Borussia Dortmund’a transfer oldu.

Saantrafor mevkiinde oynayan genç yetenek şu an takımın kaptanı konumunda.