Açıklamaya HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, ÖHD Eş sözcüsü Av. Harika Günay Karataş, İl Eş Başkanı Hümeyra Armut, Yüksekova İlçe Eş Başkanı Şadiye Kırmızıgül ile kadın meclisi üyeleri katıldı.

Parti binası önünde düzenlenen açıklamada konuşan HDP Batman Milletvekili ve HDP Kadın Meclisi sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Konya'da yaşanan ırkçı katliam ve Bölgede yaşanan özel savaş politikalarına ilişkin protesto amaçlı toplandıklarını dile getirerek, " Her zaman olduğu ve her zaman karşılaştığımız gibi, Suç işlerken, Kadın cinayetleri olurken, çocuklara tecavüz, insanlar linç edilirken ve bir evde 7 kişi katledilirken halen katillerini bulma zahmetine girmeyen emniyet, bugün bütün Hakkari Emniyeti toplanmış ve yaşananları eleşitmemizi engelliyorlar. Bu neyin telaşı? Bu neyin korkusu? Neyin açıklamasını ve hangi gerçeklerinizin ortaya çıkmasından korkuyorsunuz. Neyin duyulmasını engellemeye çalışıyorsunuz?

Açıklaması varmı ? Evet Bizde Hakkari ve Gever Halkında var. Bu ilde ve ilçelerinde Kürdistan'ın her yerinde olduğu gibi tecavüz bir savaş aracı haline gelmiştir. Genç çocuklar ve kızlar emniyet eliyle cinsel birlikteliğe zorlandı. Çeteler ortaya çıktı ve bu çetelerin uzandığı yer bugün etrafımızda açıklamamızı engellemek isteyenler" ifadelerine yer verdi.

'KADINLAR ÜZERİNDE POLİS ELİYLE KİRLİ POLİTİKALAR YÜRÜTÜLÜYOR'

Açıklamasının devamında emniyetin açıklama için parti önünü ablukaya almasını bir eleştiri olaraka belirttiğini dile getiren Başaran, konuşmasına kürtçe konuşarak devam etti. Başaran, " Uzun bir süredir Kürdistan'da Kürt kadınları üzerine kirli politikalar yürütülüyor. Tecavüz bir savaş yöntemi olarak uygulanıyor ve bu yöntem şehirlerimizde sürdürmeye devam ediliyor. Bu Şehrin Yüksekova ilçesinde 2 kadın kafede sarhoş edilip, videoları çekilerek zorla kirli ellerini bedenlerine sürme girişiminde bulunmuşlar. Yüksekova'da yürütülen pratikler ve savaş politikalarının bir benzeri Dersim, Batman, Cizre ve Özgür Kadın Hareketinin örgütlü olduğu alanlarda daha çok uygulanıyor. " dedi.

TECRİT'LE DEVAM SAVAŞ POLİTİKALARI

Türkiye ve Kürdistan'ın coğrafyasında Kürt halkına düşman politikalarının uygulandığını aktaran Başaran konuşmasına son olarak şunları ekledi; " 15 Nisan 2015 yılında Kürt halkı önderi sayın Öcalan'a görüşmeler kesildi ve ağırlaştırılmış tecrit başlatıldı ve savaş kararı alındı. Bu savaşlar sadece fiziki değil, bu savaş mahkemeler ve davalar karşılığında psikolojik savaş politikaları yürütüldü. Bu politikalar karşısında örgütlenmememizi ve geri adım atmamızı istediler. onlar örgütlenmemizi ve bir araya gelmemizi istediler. Bu zulme ve savaş politikalarına karşı ses çıkarmamızı istiyorlar. yürütülen bu patik Daiş pratiğidir. ama biz her yerde söylüyor ve çığlığımızı yükseltiyoruz. Kirli savaş politikaları kadınların duruşu ve mücadelesiyle yerle bir olacak ve bunuda kadınların örgütlülüğü yerle bir edecek. Kürt kadınların Daiş'e karşı verdiği mücadele de dünyada önem taşıdı ama bugün burada Daeş psikolojisini yürütenlere karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz"

KADINLARA ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

Hakkari-Çukurca karayoluna dev kayalar indi Hakkari-Çukurca karayoluna dev kayalar indi

Son olarak konuşmasına kentte yaşayan gençlerin ve kadınların HDP Hakkari Kadın meclisi ekseninde örgütlenmeye davet eden Başaran," sizlere karşı sürdürülen bu savaş politikaları ve saldırılara karşı, savunmanın en önemli yolu örgütlenmektir. Halkımızı kendi suçlarına alet etmek istiyorlar. suçlarla karşı karşıya kaldığınızda ve kadınları, gençler kirli işlerine alet etmek isteyenlere tepkinizi gösterin. gelin hep birlikte bu politikalara karşı mücadele edelim. Hakkari ve Yüksekova halkına inancımız sonsuz. defalarca bu uygulamalarla karşı karşıya kaldı ama her defasında da mücadelesiyle başarıyla üstesinden geldi" dedi.