COLEMERG HABER

Hakkari ve ilçelerinde, AK Partili yöneticilerin aldığı rüşvet ve ihalelerdeki yolsuzluklar iddia edildiği dair çıkan ses kaydı konuşuluyor.

Yüksekova İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Can'a ait olduğu iddia edilen 2 ayrı ses kaydında, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür ve iş insanı N.S.’nin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin ihalelerde ve atamalarda rüşvet alıp verdikleri iddia ediliyor.

Söz konusu durum, Ak Partili Gür'ün, ses kayıtlarını yayan kişiler hakkında yaptığı şikayet sonrası gündeme geldi.

İddiaların hedefindeki Ak parti İl Başkanı Emrullah "Gür 10 ocak çalışan gazeteciler günü" dolaysıyla basın mensuplarıyla toplantı düzenledi.

Hakkari Emniyetinden: Silah ruhsatı duyurusu Hakkari Emniyetinden: Silah ruhsatı duyurusu

Yeni öğretmenler evinde gazetecilerle bir araya gelen Gür, iddialarla ilgili Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na 16 Aralık 2020 tarihinde suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Gür," Twitter hesapları üzerinden ses kayıtlarını paylaşan "T.C Vatandaşı (TCVatan21025983)" ve "Zeynell (Zeynell61463828)" kullanıcıların "hakaret", "iftira" ve "hedef gösterme" suçlamalarıyla cezalandırılmalarını talep ettiğini belirtti.

Ayrıca Mustafa Can'ın da aralarında bulunduğu ses kaydında yer alan kişilerin tümü hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Gür, şunları söyledi: "Bizimle alakası olmayan birileri aralarında konuşmuş, bizi musallah etmişler. Biz gerekli yasal işlemleri başlattık. Herkes hesabı yargıda verecek. Bizimle alakalı bir iftira var. Yargı da bunun hesabını en ağır şekilde soracaktır. Hem Mustafa Can hem yanında konuşanlar hem de yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk."