Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ve çevresinde silahlı saldırı düzenleyerek üç kişiyi öldüren 69 yaşındaki saldırgan William M., hakkındaki gözaltı kararının kaldırılması ve psikiyatri kliniğine sevk edilmesi sonrasında bugün muayeneden geçecek. Fransız basını, psikiyatrik muayenede saldırganın durumunun gözaltında kalmasına elvermeyecek derecede kötü olmasına kanaat getirilmesi halinde, soruşturmanın büyük ölçüde yavaşlayacağına dikkat çekti.

KRİTİK KARAR DÜN GECE AÇIKLANDI

Daha önceden göçmenlere saldırmak ve yasadışı şekilde silah bulundurmaktan hüküm giymiş olan Fransız vatandaşı William M., sorgusunda "ırkçı saiklerle" hareket ettiğini söylemişti. Binlerce Kürt ise dün, Fransız yetkililerin saldırının perde arkasını aydınlatması ve soruşturmanın 'münferit bir ırkçı saldırı' gerekçesiyle kapatılmaması için eylem yapmıştı. Akşam saatlerinde de, saldırgan hakkındaki gözaltı kararının kaldırıldığı psikiyatrik muayene için polis merkezinin psikiyatri kliniğine gönderildiği açıklanmıştı.

Gelinen noktada gözler, saldırganın psikiyatrik muayenesine çevrildi. Fransız televizyon kanalı BFM TV, bu muayenenin sonucunda iki doğal senaryo olduğuna, bunlardan birinin süreci ciddi biçimde uzatacağına dikkat çekti.

YENİDEN GÖZALTINA ALINIRSA SORUŞTURMA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız

Haberde, Fransız vatandaşı olan emekli tren kondüktörünün muayenesinden sonra "sağlığının izin vermesi" halinde, yeniden gözaltına alınacağı ve savcılığın soruşturmasının kaldığı yerden devam edeceği belirtildi. William M. hakkında cinayet, cinayet teşebbüsü, silahla şiddet uygulamak ve silah bulundurma yasalarını ihlal etmekten soruşturma açılmıştı. Savcılık, ırkçılık suçlamasının da soruşturmaya eklenebileceğini ancak bu durumun zaten istenen müebbet hapis talebinde bir değişikliğe yol açmayacağını duyurmuştu.

HASTANEYE YATIRILABİLİR

Ancak psikiyatrik muayenede William M.'nin akıl sağlığının gözaltına elvermediği sonucuna varılması halinde, soruşturmanın yavaşlama ihtimali bulunuyor. BFM TV'nin haberinde, doktorların sağlık gerekçesiyle gözaltına izin vermemesi durumunda, William M'nin hastaneye yatırılabileceği belirtildi. BFM TV, "Bu surumda, soruşturma büyük ölçüde ve bir süreliğine yavaşlayabilir" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)