Dijital Belediyeciliği merkeze koyan ve bu anlamda pek çok çalışmayı hayata geçiren Durankaya Belediyesi, belde fiber optik altyapıyla donatmak üzere çalışmalara başladı.

Bir yandan altyapı çalışmaları süren ve kazıların yapıldığı belde de fiber optik altyapıyı da bu kazılarla birlikte tamamlamayı hedefleyen Durankaya Belediyesi, ilk etapta 1. Faz olarak 20 kilometrelik fiber altyapı kablolarının döşenmesi için çalışmalara başladı.

Hakkari Belediyesi Başkan Yardımcısı Ücar, Sahada İncelemelerde Bulundu Hakkari Belediyesi Başkan Yardımcısı Ücar, Sahada İncelemelerde Bulundu


Çalışmalar kapsamından belde de bulunan 7 mahalleye çekilecek olan Fiber Optik Altyapı çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci şunları paylaştı.


'' Beldemizin en büyük problemlerinden biri olan internet altyapısındaki yetersizlikler, özellikle pandemi sürecinde ciddi sorunlara neden oluyordu. Evden çalışan ve uzaktan eğitim gören insanlar, bu dönemde sürekli olarak bağlantı kopmaları, donmalar ve yavaşlık sorunları ile boğuşuyordu. Pandemiyle birlikte dijitalleşmenin daha çok önem kazandığı bu dönemde Durankaya'da yaşayan vatandaşlarımızın daha hızlı bir internet erişimine kavuşabilmesi için, Hakkari Türk Telekom İl Müdürlüğü tarafından Fiber Alt Yapı çalışmalarına ve Fiber Kablo döşeme işine başlanmıştır. Bu güzel hizmetin beldemize kazandırılmasında emeği geçen başta Hakkari Türk Telekom İl Müdürümüz Sayın Adem Çatal'a ve ekibine teşekkür eder, saygılarımı ve hürmetlerimi sunarım.’’dedi.