Hakkâri Üniversitesi tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 10. yıl dönümü dolayısıyla "İrade Bizim, İstikbal Bizim" temalı panel gerçekleştirildi.

Hakkâri Üniversitesi Rektörlük Hizmet Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Hakkâri Valisi İbrahim Taşyapan, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Gençcelep, il protokolü, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel, öğrenciler, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Saygı Duruşu ve Kur'an Tilavetiyle Başladı

Panel, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hakkâri’ye Yeni Kültür Merkezi Geliyor
Hakkâri’ye Yeni Kültür Merkezi Geliyor
İçeriği Görüntüle

Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Hakkâri Valisi İbrahim Taşyapan, 15 Temmuz'un Türk milletinin demokrasiye, bağımsızlığına ve millî iradesine sahip çıktığı tarihî bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Vali Taşyapan, 15 Temmuz gecesi ortaya konulan birlik ve beraberlik ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

H N M 5Y I Ws A A V Da6 857X503

Akademisyenler 15 Temmuz'u Farklı Boyutlarıyla Değerlendirdi

Panel kapsamında Hakkâri Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İlknur Bilgen, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Polat ve Dr. Öğr. Üyesi Serkan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimini farklı yönleriyle ele alan sunumlar gerçekleştirdi.

Akademisyenler, 15 Temmuz'un siyasi, toplumsal ve tarihsel boyutlarını çeşitli yönleriyle değerlendirirken, katılımcılar da sunumları ilgiyle takip etti.

Program, yapılan dua ve kapanışın ardından sona erdi.