İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinde görevli asistan doktor Kadir Songür'ü 2019 yılında jiletle boynundan ağır yaralayan sanık Bayram Kaynak'ın yeniden yargılanmasına ilişkin açılan dava, İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Kaynak ve avukatları katılırken, müşteki Songür'ün avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Songür'ün avukatı İsmail Can Yavuz, sanığa ilk kararda olduğu gibi üst sınırdan ceza verilmesini talep etti. Duruşmada savunma yapan İzmir Tabip Odası avukatı Mithat Kara da yerel mahkemenin verdiği 20 yıl hapis cezasında ısrarcı olmasını istedi.

40 kişiden 1'i tutuklandı 40 kişiden 1'i tutuklandı

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Kaynak'ın "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve indirim uygulanmamasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinde görevli asistan Kadir Songür, 2019 yılında hastalardan birinin jiletli saldırısı sonucu boynundan ağır yaralanmıştı. Olaya ilişkin açılan davada İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi sanığı, “adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıl hapis cezası cezalandırdı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi ise bu kararın bozulmasına karar verirken, sanık hakkında verilen cezanın indirilmesini istedi. Bu kararın ardından İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden duruşma yapıldı.