Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı’nın aktardığına göre, akrabalarından bayram ziyaretinden dönen 5 kişilik ailenin içinde bulunduğu 34 DUG 48 plakalı otomobile, köyün 600 metre dışında ateş açıldı.

Çapraz ateşe tutulan ve onlarca kurşunun isabet ettiği otomobildeki Garibe (48) ve Abdurrahman Dağ (50) ile çocukları Nayime (16), Mahir (7) ve Songül Dağ (17) ağır yaralandı.

Bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralılardan Garibe Dağ ile kızı Nayime kurtarılamadı.

Anne ve kızı toprağa verildi

Garibe ve Nayime Dağ'ın cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsilerinin ardından yakınları tarafından alınarak Yeniköy Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Abdurrahman ve Songül Dağ'ın Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde, Mahir Dağ'ın ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Ailenin kimse ile husumeti yok

Rûdaw muhabirine konuşan aile yakınları, saldırının, Abdurrahman Dağ’ın Buyuransu (Bekaşên) köyünde yaşayan kayınpederinin evine gerçekleştirdiği ziyaretin dönüşünde yaşandığını aktardı.

Ayşe Ateş'in Korkusu: Sinan'ın Acı Sonu ve Benim Tehdit Altındaki Hayatım Ayşe Ateş'in Korkusu: Sinan'ın Acı Sonu ve Benim Tehdit Altındaki Hayatım

Akrabalar ayrıca, Dağ ailesinin herhangi bir kimse ile husumeti bulunmadığını, gece geç saatlerde yaşanan saldırının nedenlerini bilemediklerini söyledi.

3 kişi gözaltına alındı

Öte yandan jandarmanın, olayla bağlantısı olduğu iddia edilen 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldığı bildirildi.

Rûdaw’a konuşan kaynaklar, gözaltına alınan kişilerin aynı zamanda Abdurrahman Dağ’ın da köyü olan Topraktaş (Heşteka Behrê) köyünden oldukları öğrenildi.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.