Yeşil Sol Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Derecik ilçe merkezi ve köylerinde internet erişimi ile ilgili yaşanan sorunları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'a sordu.

Önergesinin gerekçesinde internetin, günlük yaşamın temel bir ihtiyacı haline geldiğini, sağlık, eğitim ve haberleşme, ulaşım, ticaret gibi birçok alanda büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Hakkâri’nin Derecik ilçesi başta olmak üzere ilçeye bağlı birçok köyde, internet erişiminde ciddi
sorunlar yaşandığını vurgulayan Bartın, internet erişimi nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu ifade etti.


Bartın; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na yazılı olarak yanıtlaması istemi ile şu soruları yöneltti.

* Derecik ilçesinde ve çevre köylerinde yıllardır devam eden mobil ve yerel ağ sorunları, halkın günlük yaşamını ciddi şekilde etkilemektedir. Bu sorunların giderilmesi için kaymakamlık ve ilgili kurumlara defalarca bildirilmesine rağmen sorun çözülmemiştir. Bakanlığınız bu sorunun çözümüne yönelik gerekli çalışmaları ne zaman başlatacaktır?

* Derecik’te yurttaşlar, imza toplayarak yaşadıkları soruna dikkat çekti ve çözüm talebinde bulundu. Çözüm konusunda ilgili kurumların sorumsuz hareket etmelerinin gerekçesi nedir?

Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı


* Derecik ilçesi ve çevre köylerde yaşanan mobil ve yerel ağ sorunları, diğer yerleşim bölgelerinde de benzer şekilde yaşanıyor. Bakanlığınız kentte alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için herhangi bir eylem planınız var mıdır?

* Hakkari’de haberleşme altyapısının yetersiz olduğu kaç bölge bulunmaktadır, sorunun çözümüne ilişkin bugüne kadar yürütülen çalışmalar nelerdir?