Edirne Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş depremzedelerle dayanışmanın ve yetkililerin hesap vermesinin önemine vurgu yaptı. Sosyal medya hesabından “Dayanışma çok önemli çünkü” ve “Hesap sormak çok önemli çünkü” diyerek paylaşımlarda bulunan Demirtaş, “Dayanışmayı büyütürken adaletin peşine düşeceğiz ve hesap soracağız mutlaka” dedi.

'DAYANIŞMA ÖNEMLİ ÇÜNKÜ'

Maraş merkezli depremlerin ardından sık sık depremzedelerle dayanışma çağrısı yapan Selahattin Demirtaş, yardımların insan zinciriyle elden ele taşındığı bir video paylaştı.

“Dayanışma çok önemli çünkü” diyerek altı paylaşım yapan Demirtaş şunları sıraladı:

Milyonlarca kardeşimizin dünyası yıkıldı ve yardımlar olmazsa hayata yeniden tutunmaları çok zor olacak.
Depremzede olmayanlarımız da sarsıldık ve kendi yaralarımızın iyileşmesi için de yardım çalışmalarına katılmak iyi gelecek.
Toplum olarak bir arada barış içinde yaşayabilmek için zor zamanlarda birbirimizin yardımına koşabildiğimizi göstermek zorundayız.
Yarın bir gün bizim de şehirlerimiz yıkılabilir ve o gün geldiğinde biz de dayanışma görmeyi bekleyeceğiz, bu ruhu hep diri tutmak zorundayız
Etrafımızda her şeyini kaybetmiş insanlar yokmuş, büyük acılar yaşanmıyormuş gibi davranırsak tüm insani diğerlerimizi yitirir, tuhaf bir yaratığa dönüşürüz.
Biz insanız ve insan kalmak istiyoruz.
'HESAP SORMAK ÖNEMLİ ÇÜNKÜ'


Hemen ardından depremzede yurttaşların isyanının yer aldığı videoyu paylaşan Demirtaş bu kez de “ Hesap sormak önemli çünkü” diyerek dört paylaşımda bulundu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: IŞİD Operasyonunda 38 Kişi Gözaltına Alındı İçişleri Bakanı Yerlikaya: IŞİD Operasyonunda 38 Kişi Gözaltına Alındı

Demirtaş'ın paylaşımları şöyle:

Bunca yıkıma, acıya sebep olanlar bunun bedelini ödemezlerse depremzedeler travmalarını kolay kolay atlatamazlar
Adalet sağlanamazsa bir daha hiçbirimiz güvenli evlerde oturduğumuzu hissedemeyiz. Her an tedirginlik duymaya devam ederiz.
Kandırıldık, aldatıldık. Bizim paralarımızı vergi adı altında toplayanlar zenginleşirken biz halk olarak öldük, evsiz, geleceksiz kaldık. Bunun mutlaka bir bedeli olmalı ki, bir daha kimse bu alçaklığa cesaret edemesin.
Adalet duygusu kaybolursa toplum olarak bir arada ve barış içinde yaşayamayız.