Eğitim çalışanları, aynı il sınırları içinde farklı ilçelerde yapılan promosyon ödemeleri arasındaki büyük farkın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Eğitim emekçileri adına yapılan açıklamada, Hakkâri merkezde 70 bin TL, Yüksekova’da ise 80 bin TL banka promosyonu ödemesi yapılırken, Çukurca’da tek banka tarafından 45+5 bin TL’lik bir tutarın dayatılmasının açık bir eşitsizlik olduğu ifade edildi. Aynı kamu hizmetini yürüten, aynı emeği veren çalışanlar arasında bu denli büyük farkların sosyal adaletle bağdaşmadığı belirtildi.

Whatsapp Image 2025 12 24 At 19.45.37 Min Min

Açıklamada, banka promosyonlarının bir ayrıcalık değil, emekçilerin hakkı olduğuna dikkat çekilerek, “Eğitim emekçileri yoksulluk sınırının altında yaşamaya zorlanırken, bankaların kârlarını artırmasına sessiz kalmayacağız. Tasarrufun emekçiden yapılmasını kabul etmiyoruz” denildi.

Çukurca’da sunulan promosyon teklifinin yetersiz ve onur kırıcı olduğu vurgulanan açıklamada, “Üç kuruş promosyon değil, adil ücret istiyoruz. Emeğimizin karşılığını talep etmek en doğal hakkımızdır” ifadelerine yer verildi.

Çukurca’da İlk Umre Semineri Düzenlendi
Çukurca’da İlk Umre Semineri Düzenlendi
İçeriği Görüntüle

Eğitim emekçileri, söz konusu teklifin reddedildiğini duyurarak, bugün saat 20.00’de tüm eğitim çalışanlarını ve kamuoyunu bu adaletsizliğe karşı ses çıkarmaya ve dayanışma göstermeye davet etti.