Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında, 25 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Hükümet Konağı Konferans Salonu’nda arıcılık üzerine kapsamlı bir eğitim verilecek.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Yeninar tarafından gerçekleştirilecek eğitimde, arı yetiştiriciliği, arı hastalıkları ve arı ürünlerinin üretimi gibi konular ele alınacak. Alanında uzman bir akademisyen olan Prof. Dr. Yeninar’ın vereceği bu eğitimle, ilçede arıcılık faaliyetlerinin daha bilinçli ve verimli bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.
Çukurca Kaymakamlığı tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda, "Tüm Vatandaşlarımız Davetlidir." denilerek eğitimin herkese açık olduğu belirtildi.
Tarım ve hayvancılığın önemli geçim kaynakları arasında yer aldığı Çukurca’da, bu tür eğitimlerin ilçe ekonomisine ve üreticilere katkı sağlaması bekleniyor.