Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre üzerine çalışmayı sürdürdüklerini aktaran Bilgin, kamuda 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması için yapılan çalışmanın bittiğini söyledi. Çalışmanın henüz Cumhurbaşkanı’na sunulmadığını belirten Bilgin, kamu sendikalarından gelen talepleri de dikkate aldıklarının altını çizdi.

‘EYT ÇALIŞMASI SON AŞAMADA’

EYT konusundaki bir soru üzerine Bakan Bilgin şunları kaydetti:

"Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanı'mıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'ailenin korunması ve güçlendirilmesi' genelgesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'ailenin korunması ve güçlendirilmesi' genelgesi

Bakanlığının diğer gündemlerine ilişkin de bilgi veren Vedat Bilgin, sözleşmeli personel, geçici işçiler ve taşeron işçilerle ilgili çalışmaların aralık ayına kadar tamamlanarak Meclis takvimine alınacağını belirtti.