PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için Van'dan yola çıkan "Büyük Özgürlük Yürüyüşü" katılımcıları, Hakkari'de ev ev ziyarette bulundu. Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı Emine Kaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekillerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı heyet, Hakkari'in Berçelan, Mederese, Biçer, Mezran, Gazi, Keklikpınar ve Karşıyaka mahallelerinde halkla bir araya geldi.

Aralarında mahpus yakınlarının da olduğu çok sayıda evi ziyaret eden heyet, "Büyük Özgürlük Yürüyüşü" hakkında bilgi vererek, İmralı'da uygulanan tecride dikkati çekti. Ev ziyaretleri halk toplantılarına dönerken, yürüyüşçüleri ziyarete gelenler de Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması için mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

'MÜCADELEMİZ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR'

Ev ziyaretinde konuşan Bayındır, Kürt halkının haklı taleplerle mücadele yürüttüğünü dile getirdi. Bayındır, şöyle konuştu:

Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi

"Biz diyoruz ki binlerce yıldır bu topraklarda yaşıyoruz, nasıl ki 72 millet kendi topraklarında kendi dilleriyle, kültürleriyle yaşıyorsa biz de özgür olarak kendi haklarımızla yaşamak istiyoruz. Bundan dolayı da Kürt halkının mücadelesi her gün daha da büyüyor. Biz Kürt halkının tanınmasını, özgürce dilini konuşmasını, kendi toprakların da özgürce yaşamasını istiyoruz" dedi. "Kürt halkının dilinin, kültürünün coğrafyasının uğradığı zulmü, inkarı kabul etmiyoruz" diyen Bayındır, "Bütün dünyanın gücü bizim elimizde olsa biz hiçbir halkın zulme uğramasını ya da zulüm yapılmasını kabul etmiyoruz. Dünyanın hepsi de tüm gücüyle bizim üzerimize gelip, zulüm uygulasa bunu da kabul etmiyoruz. Mücadelemiz bu temelde yürüyor. Her geçen gün de büyüyoruz.""

'SAYIN ÖCALAN BOYUN EĞMEDİ'

Muş Milletvekili Sümeyye Boz da, ziyarete gittiği evde İmralı'da uygulanan tecridin 25 yıldır sürdüğüne dikkati çekti. Abdullah Öcalan'ın uluslararası komplo ile Türkiye'ye getirilmesiyle birlikte tecridin devreye konulduğunu ifade eden Boz, "İmralı'da hukuksuz bir süreç yürütülüyor. İmralı'da sayın Öcalan'ın boyun eğmesini, diz çökmesini istediler. Ancak onların istediği olmadı. Ne sayın Öcalan onlara boyun eğdi ne de Kürt halkı bu politikaları kabul etti" dedi.

Savaş politikalarının tecritle bağlantısına da dikkati çeken Boz, Kürt sorununun çözümünün Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünden geçtiğini belirtti.

ŞIRNAK İLE DEVAM EDECEK

Özgürlük Yürüyüşü, yarın Hakkari'den sabah saatlerinde yola çıkarak, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde sürecek. (MA)