Hava sıcaklıklarını izleyen Amerikan El Dorado Weather sitesine göre Basra , 49.4 santigrat dereceyi bulan sıcaklıkla son 24 saatte dünyanın en sıcak şehri oldu.

En çok merak edilen soru.. Evliler mi daha mutlu bekarlar mı? En çok merak edilen soru.. Evliler mi daha mutlu bekarlar mı?

Basra sakinleri gündüzleri serinlemek için nehir ve körfezin kıyılarına giderek suya giriyor.

Hasan Nasar, “Yaz başlayınca sürekli buraya geliyorum. Dayanılır gibi değil” dedi.

Petrol zengini Basra kentinde insanlar işsizlik ve elektriksizlikten yakınıyor.

Murtaza Sekeyni de "Her gün geliyoruz. Gidilecek yer yok. Elektrik yok, iş yok. Burada hava güzel ama tabi uzun süre kalmak da iyi değil” diye konuştu.

Kentte etkisini gösteren aşırı sıcaklar nedeniyle resmi dairelerde mesai saatleri kısaltıldı. Valilik, tüm dairelerde mesailerin sabah 07:00'de başlayıp 13:00'te sona ermesine karar verdi. İl Sağlık Müdürlüğü de vatandaşları mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Rûdaw’a konuşan Basra Sağlık Daire Başkanı Dr. Raya Habib, "Vatandaşlarımıza evlerinden çıkmalarını ve işlerini gece saatlerine ertelemelerini tavsiye ediyoruz. Gündüz dışarı çıkacaklarsa bol giysiler ve güneşten daha az etkilenen renkler giysinler. Mümkünse güneş kremi, şapka ve gözlük kullansınlar” dedi.