HABER : Mimar KAYA - Colemerg Haber
Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, şehirde uzun süredir devam eden elektrik kesintilerine sert tepki göstererek yazılı açıklama yaptı.
Akboğa, yalnızca yolların çukurlarla dolu olması, hayat pahalılığı, artan kira fiyatları gibi sorunlarla değil; sürekli yaşanan elektrik kesintileriyle de mücadele eden Hakkari halkının artık sabrının kalmadığını söyledi.
Yıllardır süren plansız ve ani elektrik kesintilerinin ardından gelen yüksek voltaj nedeniyle birçok vatandaşın mağdur olduğunu belirten Akboğa, “Evlerdeki televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektrikli cihazlar hasar görüyor.
Esnaf ise dondurucularında muhafaza ettiği ürünlerin bozulmasından dolayı ciddi zarar yaşıyor. Zaten geçim sıkıntısı çeken vatandaş, bir de bozulan eşyaların masrafını mı karşılasın?” diye sordu.
Akboğa, Hakkari'de aylardır yaşanan elektrik kesintilerinin sayısının 100’e yaklaştığını iddia ederek, “Bir şehirde yılda üç-beş defa kesinti olur, onu da anlarız. Ama burada neredeyse her hafta birkaç defa kesinti yaşanıyor. Bakım çalışmaları adı altında gün boyu süren kesintiler ile birlikte anlık kesintiler halkı bezdirdi. Bu kabul edilemez,” dedi.
Elektrik sorunlarının geçici tamiratlarla ve günü kurtaran çözümlerle geçiştirildiğini ifade eden Akboğa, "Yıllardır bu kentin altyapısı güçlendirilmiyor. Ne bir düzenleme getiriliyor ne de bir iyileştirme yapılıyor. Esnaf kira artışlarının yanında şimdi bir de dolaplarında bozulan ürünlerle uğraşıyor. Bu adil değil,” ifadelerini kullandı.
Halkın ve esnafın daha fazla mağdur olmaması için kalıcı bir çözüm gerektiğini vurgulayan Akboğa, yetkililere seslenerek şu çağrıda bulundu: “Bu soruna artık bir son verilmeli. Elektrik kesintileri için acil ve kalıcı bir çözüm planı yapılmalı. Zarar gören vatandaşların ve esnafın maddi kayıpları telafi edilmeli.
Halkın sabrı tükenmiş durumda.”
Hakkari’de her geçen gün büyüyen bu elektrik sorunu, yetkililerin sessizliğiyle daha da içinden çıkılmaz hale geliyor diye konuştu.