Maraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7,4 büyüklüğünde deprem Antep, Sivas, Hatay, Urfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. En büyüğü 6.6 olmak üzere 60'ı aşkın artçı deprem kaydedilirken, Antep 6,4 ve 6,5 büyüklüğünde depremlerle de sarsıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 80 kişinin vefat ettiğini açıkladı.

Sarsıntılar Maraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Antep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay'da da yıkıma sebep oldu.

VALİ: 531 GÖÇÜK VAR

RELATED VİDEO
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.26’da merkez üssü Antep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.36’da da ise merkez üssü Antep’in İslahiye ilçesi olan 6,5 büyüklüğünde deprem yaşandı. 6,5 büyüklüğündeki deprem, 9,77 kilometre derinlikte oldu. Antep’teki deprem, Maraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğündeki depremden 9 dakika sonra meydana geldi.

Antep Valisi Gül yaptığı açıklamada, “Gaziantep'te 531 göçük var. İlk andan itibaren 657 ihbarın tamamı değerlendirildi” dedi.

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

TARİHİ KALE DE ÇÖKTÜ

Antep'te, tarihi kale de hasar gördü. Merkez Şahinbey ilçesindeki tarihi Gaziantep Kalesi'nin doğu, güney ve güneydoğu kısımlarında bulunan bazı burçlar, depremin etkisiyle yıkılırken, enkaz yola saçıldı. Kalenin etrafındaki demir korkuluklar ise çevredeki kaldırımlara dağıldı. Kalenin yanındaki istinat duvarı da çöktü. Bazı burçlarda ise büyük çatlaklar oluştuğu görüldü.

Öte yandan, kalenin yanında bulunan ve 17. yüzyılda inşa edildiği belirtilen tarihi Şirvani Camisi'nin kubbesi ile doğu istikametindeki duvarı kısmen çöktü.

KİLİS’TE SON DURUM

Kilis Valiliği, 7,4 büyüklüğündeki depremde kentte dört kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını bildirdi. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamayda şunlar kaydedildi:

Resmi Gazete'de yayımlandı.. 36 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli Alımı Başlıyor Resmi Gazete'de yayımlandı.. 36 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli Alımı Başlıyor

"07.15 itibarıyla 49 ihbar alınmıştır. Musabeyli ilçesinde 4 ölü, 10 yaralı bulunmaktadır. 26 AFAD personeli, 8 gönüllü, 6 MEB AKUB personeli, emniyet, jandarma, itfaiye, arama kurtarma ekipleri hasar tespit ve enkaz kaldırma çalışmalarına devam etmektedir. Merkez ilçede bir bina yıkılmış olup arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
Ayrıca ikinci bir emre kadar eğitim ve öğretime ilimiz merkez ve köylerinde ara verilmiştir."