İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener'in gündeminde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaflardan ve çalışanlardan ‘helallik’ istemesi vardı.

Aşılama ve kısıtlamaların uygulanış biçimini eleştiren Akşener, “Bunca haramın arasında bir de utanmadan milletinden helallik isteyecek kadar yüzsüz. Sayın Erdoğan, yeter artık milletimizin yakasından bir düşün” diyerek seçim sandığını işaret etti.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

“Dünya siyasetinde bir değişim var. Ergen tavırlı popülist liderler tarihin tozlu sayfalarına karışıyor. Her biri giderayak kriz üretmekten kendini alamıyor. Bir örneğini Filistin'de yaşıyoruz. Gözümüzün önünde bir insanlık dramı yaşanıyor.

“Sayın Erdoğan kürsüden sallamayı liderlik sananların devri artık bitiyor. Samimiyetsiz ağlak tavırlarınızla, Filistin için çok şey yapıyormuş gibi görünme çabanızı artık kimse yemiyor.

“Devlet insanlığı kürsü şovlarıyla değil akıllı bir diplomasiyle olur.

“Dik duracaksın, İsrail'e yaptığın gideri Çin'e de yapabileceksin.

“Yarın 19 Mayıs, milli bayramların her biri bizim için çok değerli ama 19 Mayıs'ın yeri başkadır. 19 Mayıs milletimiz için tarihi bir başlangıçtır. Ülkemizin dört bir yanına çöreklenen düşmanlara karşı Türk milletine pranga vurulamayacağına ilişkin tarihi bir adımdır.

'MİLLETİMİZİN YAKASINDAN BİR DÜŞÜN ARTIK'

"Milletimizin yakasından bir düşün artık. Hangi yüzle bu milletten helallik istiyorsun? Ayıptır, günahtır. Mesela git o 5 müteahhitten helallik iste. Mesela git Saray'da beslediğin 5 maaşlı danışmanlardan, yandaşlardan, trollerden ve malum vakıflardan helallik iste.

“AK Parti'nin milletinden kopuk, ben yaptım oldu zihniyeti yüzünden milletimiz zor günler geçiriyor. Bunun sonuçlarını ekonomiden pandemiye kadar memleketin önemli meselelerinde gösterdiği destansı beceriksizlikte tüm gerçekliğiyle yaşıyoruz. Pandeminin başından bu yana bilim insanları, vatandaş, biz uyardık dinlemediler. Tam kapanmanın zorunlu olduğunu kabul etmek istemediler. Lebaleb kongreler bitip, vaka ve ölüm sayıları artınca Ramazan ayında adını 'tam kapanma' koydukları tuhaf bir uygulamaya gittiler. Şehirlerde trafik var, sokaklarda insan var, yasaklardan 20 milyona yakın insanımız muaf. Sonuç ortada, vaka sayısı 10 binin üzerinde.

28 İlde Gerçekleştirilen FETÖ Operasyonlarında Kamu Çalışanı 44 Kişi Tutuklandı 28 İlde Gerçekleştirilen FETÖ Operasyonlarında Kamu Çalışanı 44 Kişi Tutuklandı

‘NETİCEDE YARI SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI, YARI KAPANMA, YARI AÇIKLIK, YARI TOKLUKLA YALAN YANLIŞ BİR SÜRECİ DAHA YAŞADIK’

“Sözde tam kapanma sürecinde bir kez daha gördük bu zor günlerde millet olarak yapayalnızız. Neticede yarı sürü bağışıklığı, yarı kapanma, yarı açıklık, yarı toklukla yalan yanlış bir süreci daha yaşadık. 14 aylık süreçte gelişmiş ülkelerde işler yoluna girmeye başladı. Biz ise iktidarın türlü yalanlarıyla oyalanıp hastalanmayıp, ölmemek için türlü çaba harcıyoruz. Ekonomik ve sosyal destek paketleri olmadan, aşı kampanyası olmadan uygulanan politikalar büyük bir belaya dönüştü. 16 Mayıs itibariyle yaklaşık 26 milyon doz aşılama yapılabilmiş. Yani partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile zincirlerini kırmış sayın Erdoğan ve arkadaşlarının olağanüstü hızlı yönetim anlayışıyla gidersek 13 ay daha lazım. Beceriksizliğe bakar mısınız?

“AK Parti balonu artık patlamıştır. Milletin 19 yıldır sırtında taşıdığı iktidar, milletinin yanında 13 ay duramamıştır. Bu ülkede çaresiz babalar intihar ederken, iktidardakiler gökyüzüne bakarak ıslık çalıyorlar. Yaprak döken memleketi, bahar bahçe sanacak kadar şuursuzlar.

‘EKMEĞİ HARAM ETTİĞİN İŞÇİDEN HELALLİK ALAMAZSIN’

“Bunca haramın arasında bir de utanmadan milletinden helallik isteyecek kadar yüzsüz. Sayın Erdoğan, yeter artık milletimizin yakasından bir düşün. Çileyi ,yoksulluğu reva gördüğün bu milletten hangi yüzle helallik istiyorsun. Mesela git arpalığa çevirdiğin yönetim kurullarına atadığın gelin, damat ve kayınçolardan helallik iste. Saray'da beslediğin yandaşlardan helallik iste. Daha dün iş yerleri kapanıyor diyenler abartıyor diyordun. Bugün utanmadan helallik istiyorsun. Ekmeği haram ettiğin işçiden helallik alamazsın. Hayalleri haram ettiğin gençten helallik alamazsın. Siftahı haram ettiğin esnaftan helallik alamazsın.

"Siyasetçi milleti ile kürsüden attığı nutukla helalleşmez. Siyasetçi milleti ile sandıkta helalleşir. Önce milletimizin önüne sandığı getireceksin, helalliği öyle göstereceksin. Öyle kürsülerden üfürmekle olmaz. Madem helallik alacağına eminsin, getirin sandığı. Hodri meydan.

"Hani bu abiler 3Y ile mücadele etmekle yola çıktılar ya. İşte örneği. Derdini anlatmakla ilgili çekinen bir insan. Ne acı değil mi?

"Bir iktidarın sözleri ile icraatları arasındaki uyum ya da uyumsuzluk karakterleridir. İktidara gelirken en iddialı sloganları '3Y ile mücadele'ydi. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar. 19 yılın sonunda ne oldu?

"Yolsuzluk da Türkiye'yi bir dünya markası haline getirdiler. Rüşvetle, yolsuzlukla anılan Afrika ülkelerinden biri haline getirdiler. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler, denetleyen kurumların içini boşalttılar. Araştıran, sorgulayan gazetecileri hapse attılar.

‘SOKAKTAN GEÇEN HER 100 KİŞİDEN 13'Ü MUTLAK YOKSULLUK İÇİNDE’

“Yoksul bir ailenin ne gibi gelirleri olur? Kira, elektrik, doğalgaz bir de yiyecek içecek giderleri olur. Sakarya milletvekilimiz Ümit Dikbayır arkadaşımız 8 aydır markette, pazarda enflasyonu ölçüyor. Her ay, aynı ürünleri satın alarak farkı gözlemliyor. Neredeyse her ay yüzde 5 zam geliyor. Bu arkadaşların çıkardığı enflasyon rakamı bunun yanından bile geçmiyor.

“Yalnızca son 2 yılda Ankara, Bursa ve İzmir'in toplam nüfusu kadar insanımız yoksulluğun pençesine düşmüş. Sokaktan geçen her 100 kişiden 13'ü mutlak yoksulluk içinde.

“Yasaklar ile mücadele edeceğiz dediler. Yaşamadığımız yasak kalmadı. Saray medyasında sayın Erdoğan'ı eleştirmek yasak. Gazeteciysen yolsuzlukları araştırmak yasak. Televizyonlarda terörist mektubu okumak serbest ama milletin kürsüsünü yayınlamak yasak. Yargı mensupları için AK Partiliye dokunmak yasak, anayasa mahkemesinin anayasayı uygulatması yasak, kadına yönelik şiddetin her türlüsü tartışmaya açık ama İstanbul Sözleşmesi yasak. Muhalefete, '128 Milyar Dolar Nerede' diye sormak yasak. Kendi bakanlığına dezenfektan satan bakanı soruşturmak yasak... Millet ittifakı belediyelerinin vatandaşa yardım etmesi yasak. Üniversitede rektörü eleştirmek yasak, tweet atmak, protesto, yürüyüş yasak. Filistin için yürümek serbest ama Doğu Türkistan'a sahip çıkmak yasak.

‘YANLIŞLARINA RAĞMEN İSTİFİNİ BOZMAYAN İNSANDAN DEVLET ADAMI OLMAZ’

“Siyasetçi milletine projelerini, çözümlerini anlatır. Vaatlerini anlatır. Gerçekleştiremezse de özür dile. Bütün yanlışlarına rağmen istifini bozmayan insandan devlet adamı olmaz. Yoksulluk ve yasaklar ile nasıl mücadele edilir? Önce milletinizi seveceksiniz, sonra kararlı olacaksınız ve çok çalışacaksınız. Bunlar olunca, Türkiye'nin gücü her yanlışı yenmeye yeter.

Sayın Erdoğan, bu millet sana güvendi yetki verdi ama sen milletinden koptun, haktan ve hakikatten uzaklaştın, başarısız oldun. Başarısızlığı kabullen artık. Yapamayınca çekilmeyi de bileceksin. Yönetebilenleri izleyeceksin. Biz kimse ile düşman değiliz, derdimiz çocuklarımız, torunlarımız için güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye'yi bir an önce tesis etmekten başka bir hedefimiz yok.