Ankara'da hasta ve infazı yakılan tutukluların aileleri TBMM ziyaretlerinin ardından Adalet Bakanlığı'na yürümek isterken polis izin vermedi. Polis, aileleri ve HDP'lileri darp etti.
Hasta ve infazı yakılan tutukluların aileleri, yakınlarının tedavisi ve infazı yakılanların tahliye edilmesi talebiyle Ankara'ya geldi. Van, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Mardin, Yüksekova, Siirt, Çukurova ve İstanbul’dan Ankara’ya gelen tutuklu aileleri, ilk olarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) grup toplantısına katıldı.
Aileler, grup toplantısı ardından Meclis Dikmen kapısından Adalet Bakanlığı'na yürümek istedi. Ancak polis ailelerin yürüyüşüne izin vermedi. Çevik Kuvvet ekipleri, Meclis’in Dikmen Kapısı'ndan çıkarken ailelere ve basın çalışanlarına müdahale etti. Bu esnada HDP milletvekilleri de darp edildi. Darp edilen aileler, zorla polis araçlarına bindirildi.
HDP'Lİ VEKİLDEN AÇIKLAMA
Ailelerin zorla araçlara bindirilip alandan uzaklaştırılmasının ardından HDP milletvekilleri açıklama yaptı. HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, ailelerin meclisten çıktıktan sonra Adalet Bakanlığı önünde açıklama yapmak istediğini ancak polisler tarafından ablukaya alınarak zorla araçlara bindirildiğini söyledi. Tiryaki, “Eğer bir ülkede ifade özgürlüğü yoksa o ülkede ne toplantı ne yürüyüş hakkı vardır. Bütün bu özgürlüklerin öncesinde adalet gelir. Gözü yaşlı anneler, Adalet Bakanlığı’na gidemeyip, Soylu’nun güvenlik güçleri tarafından müdahalesine uğradı. Bu sorun çözülene kadar ailelerin yanında olacağız. Biz ev sahibi olarak onlara sahip çıkmak istedik. Ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.