Wan'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Partili) belediye eşbaşkanları seçilen isimleri "terör" başlıklı haberlerle hedefe koyan Van Postası adlı internet sitesinin sahibi Ziya Türk'ün, kayyımlar döneminde sadece 4 belediyeden 3 milyon TL’yi aşkın bir gelir elde ettiği ortaya çıkmıştı.

DEM Parti Wan Büyükşehir Belediyesi ve hedefe konulan isimler, Türk hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca kayyımlar döneminde Türk'e yapılan ödemelerde imzası bulunan isimler hakkında da idari soruşturma başlatıldı. 

REKLAM ŞİRKETİYLE HABER SÖZLEŞMESİ! 

Türk'ün, Elif Reklamcılık üzerinden de dolaylı bir şekilde kayyımlar döneminde yüzbinlerce TL gelir elde ettiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre; Elif Reklamcılık, 2020 yılında Wan Büyükşehir Belediyesi ile “yazılı, fotoğraflı bülten servisi” adı altında bir sözleşme imzaladı. Belediye, yapılan sözleşme sonrası Elif Reklamcılık şirketine “ajans hizmet bedeli” olarak 2021 yılında 123 bin, 2022 yılında ise 177 bin TL ödeme yaptı. Ödemenin yapıldığı tarihteki döviz kuru göz önünde bulundurulduğunda, o dönem şirkete ödenen paranın değeri bugün yaklaşık 1,5 milyona tekabül ediyor.

Sözleşmede, yapılacak ödemelerin yanı sıra dikkat çekici maddeler yer aldı. Sözleşmede, belediye tarafından gönderilen bilgilerin haber metni haline getirilerek, Elif Reklamcılık tarafından medya kuruluşlarına servis edileceği belirtildi. 

Ayrıca haberlerin, Ziya Türk'ün kurucusu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu " www.ikinisangazetesi.com " adlı internet sitesinde yayınlanacağı belirtildi.   

Serinlemek için suya giren 8 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti Serinlemek için suya giren 8 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti

Türk, herhangi bir internet sitesi dahi bulunmayan reklam şirket üzerinden "haber" sözleşmesi yaparak böylece yüzbinlerce TL kazandı.

MA / Adnan Bilen