AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, Dibekli (Awerdî) köyünde gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında 104 yaşındaki Hüseyin Çınar ile bir araya geldi. Kaya’ya ziyaret sırasında Çınar’ın aile fertleri ve yakınları da eşlik etti.
Asırlık bir ömrün tanığı olan Hüseyin Çınar, eski Hakkari’ye dair hatıralarını paylaşarak geçmişte patika yollarla yapılan zorlu yolculukları anlattı. Çınar’ın anlattıkları, hem nostaljik hem de duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.
Ziyaret boyunca büyüklerin tecrübelerinin toplum için önemli bir rehber olduğuna vurgu yapılırken, Hüseyin Çınar’a sağlıklı ve huzurlu bir ömür temennisinde bulunuldu. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada birlik, beraberlik ve vefa duygularının altı çizildi.
Zeydin Kaya, toplumun değerlerine sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran büyüklerin her zaman baş tacı olduğunu ifade etti.





