Sigara kullanıcılarını yakından ilgilendiren zam haberini Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar duyurdu. Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu markanın üç ürününde fiyat güncellemesine gidildiğini belirtti.
Fiyatlar 5 lira arttı
Yapılan zamla birlikte ürünlerin satış fiyatı 5 lira yükseldi. Yeni fiyatların bugünden itibaren geçerli olduğu ifade edildi.
Zam şimdilik sınırlı
Edinilen bilgilere göre fiyat artışı yalnızca belirtilen üç ürünle sınırlı tutuldu. Diğer sigara gruplarında ise şu an için herhangi bir zam bulunmuyor.
Uzmanlardan uyarı
Öte yandan uzmanlar sigaranın sağlık üzerindeki ciddi etkilerine dikkat çekiyor. Sigara dumanının en kirli havadan bile kat kat daha zararlı olduğu vurgulanırken, düzenli kullanımın kalp krizi, inme ve birçok kanser türü riskini artırdığı belirtiliyor.
Sigaranın yalnızca içen kişiyi değil, pasif içicileri de tehdit ettiğine dikkat çeken uzmanlar, bırakmak isteyenlerin destek alabileceğini ve sigara bırakma polikliniklerine başvurabileceğini hatırlatıyor.






