Diyarbakır’da yaşayan SMA Tip-1 hastası minik Esma için sayılı günler kaldı. ABD'de uygulanan Zolgensma gen tedavisini 2 yaşını geçtiği (25 aylık) için alamayan minik Esma'nın ailesine Macaristan'da bulunan bir hastane kapılarını açtı ancak bir şart koştu. Minik Esma’nın 20 Ocak 2021 tarihine kadar hastaneye yatması gerekiyor eğer bu sürede yatışı gerçekleşmezse hastane pandemi gerekçesiyle, onu tedavi etmeyecek. Hastanede, kendisinden tedavi için istenen 2 milyon 132 bin euro maliyeti karşılayamayan baba Gökhan Kaplan ise yardım kampanyası başlattı.

ÇOBANOĞLU VE EKİBİ CANLI YAYINDA BAĞIŞ TOPLADI

Minik Esma için de önceki gün canlı yayın gerçekleştiren Yüksekovalı Melik Cihan Çobanoğlu ve ekibi, 500 bin TL'ye yakın para topladıklarını duyurdu. Instagram üzerinde başlattıkları canlı yayında Esma için çalan müzisyenler Cihan Çobanoğlu, Bedirhan Karaş ve Osman Çelik’e teşekkür eden baba Kaplan, “Herkesten Allah razı olsun” dedi. Ailenin ömür boyu avukatlığını ise Avukat Yusuf Ozan Çobanoğlu ve Mehmet Salih Akay'ın üstlendiği öğrenildi.

Hakkari'de Toplu Taşıma Aracı Park Halindeki 2 Araca Çarptı Hakkari'de Toplu Taşıma Aracı Park Halindeki 2 Araca Çarptı

GEREKİ PARA HALEN TOPLANAMADI

Bu tedaviyi olabilmesi için son 20 günü kalan Minik Esma için, bugüne kadar 430 bin euro toplanabildi. Çok sayıda ünlü ismin de tedavisi için destek çağrısında bulunduğunu belirten baba Kaplan, “Çocuğumun nefes alması için herkesten destek bekliyorum. Ben özel güvenlik görevlisiyim ve maaşım çocuğumun hayatını kurtarmaya yetmiyor. Kızımı kaybetmek istemiyorum” dedi.

ESMA'YA DESTEK İÇİN:
TR720006200107400006672117 (GARANTİ B. GÖKHAN KAPLAN)