VEDAŞ’tan İki Günlük Elektrik Kesintisi Uyarısı
VEDAŞ’tan İki Günlük Elektrik Kesintisi Uyarısı
İçeriği Görüntüle

Açıklamaya dernek üyelerinin yanı sıra DEM Parti İlçe Eş Başkanları Abdullah Kırmızıgül ve Şeyda Beliler, Yüksekova Belediye Eş Başkanları Soreş Diri ve Şadiye Kırmızıgül, DBP İlçe Eş Başkanı Reşit Güneç, Barış Anneleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklamasını dernek başkanı Tahir Şen okudu. Şen, 14 Temmuz 2014’te IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını hatırlatarak, örgütün sivillere yönelik şiddetini kınadı. Açıklamada, IŞİD’in İslam’la bağdaşmadığı ve hiçbir insanın dili, kimliği, kültürü ya da inancı nedeniyle öldürülemeyeceği vurgulandı.

Dsd 31 857X503

Rojava’da uzun süredir farklı halk ve inanç gruplarının barış içinde yaşadığına dikkat çekilen açıklamada, Suriye geçici hükümetine bağlı güçlerin Halep’teki iki Kürt mahallesine yönelik saldırılarında sivillerin yaşamını yitirdiği ifade edildi. Kobani’nin kuşatma altında olduğu, elektrik ve su gibi temel hizmetlerin kesildiği de bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Nusaybin’deki bir yürüyüş sırasında yaşanan bayrak indirme olayı da provokasyon olarak nitelendirildi. Şen, Kürt halkının bayrakla bir sorununun olmadığını belirtti.

Dernek, çatışmaların bir an önce sona ermesini, Kobani’deki kuşatmanın kaldırılmasını ve Suriye’de özgür ve demokratik bir yaşamın sağlanmasını talep etti.