31 Mart yerel seçimlerinde Yüksekova’da yüzde 78 oy alan  ve sandıkan birinci çıkan DEM Partili belediyebaşkanları Şoreş Dirive Şadiye Kırmızıgül Yüksekova'ın yeni belediye başkanı oldu.

Dün mazbatalarını alan belediye eş başkanları için belediyede devir teslim töreni yapıldı. DEM Parti Yüksekova ilçe örgütünde toplanan kitle, kortej halinde belediyeye kadar yürüdü. 

İş insanı Ölmez: Kampanya Giderlerimiz Aile Şirketimiz Tarafından Karşılanmıştır İş insanı Ölmez: Kampanya Giderlerimiz Aile Şirketimiz Tarafından Karşılanmıştır

Korteje Belediye Eş Başkanları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri, Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, DEM Parti Yüksekova İlçe Eş Başkanları Filiz Saygı ve Ercan Sevmez, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye bahçesinde belediye personeli tarafından karşılanan belediye eş başkanları, personeller ile tek tek tokalaştı. 

Ardından belediye tabelası önünde devir teslim töreni yapıldı, belediye meclis başkanı Metin Yaşar tarafından eş başkanlara çiçek takdim edildi. 

Devir teslim töreninin ardından konuşan Belediye Eş Başkanı Şoreş Diri, "Bu özel günde belediyemizi tekrar kayyumlardan geri aldık, 5 sene sonra belediyemizi tekrar özgürleştirdik. Bütün Yüksekova halkına, annelerimize, kahraman gençlerimize teşekkür ederiz. Van direnişinden sonra herkes Kürt halkının iradesine artık el konulmayacağını anladı. Herkes bilsin ki; belediyelerimize bir daha kayyum atamanıza izin vermeyeceğiz. Bugün isterdik ki belediyemizi zindandaki eş başkanımız Remziye Yaşar’dan alalım. Yüksekova’dan tüm zindanlara selam gönderiyoruz. Yüksekova halkına söz verdik. Belediye artık Yüksekova halkının hizmetindedir” dedi.

Ardından konuşan eş başkan Şadiye Kırmızıgül, “Bu heyecanınız karşısında saygıyla eğiliyorum. Yaklaşık 8 yıldır belki bu bahçeye gelmediniz. Şimdi bakıyoruz ki çok büyük heyecanla gelmişsiniz. Size minnettarız. Yüksekova halkına teşekkür ederiz. Burası sizin eviniz. Burda size söz veriyoruz; size layık olacağız. Siz çok emek verdiniz. Elimizden gelen ne varsa sizin için yapacağız” şeklinde konuştu.

Zorlu bir seçim süreci atlattıklarını kaydeden Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, “31 Mart seçimlerinde Yüksekova’da 25 meclis üyesi, 5 il genel meclisi üyesi çıkarttık. Eş başkanlarımızı belediye başkanı yaptık. Burdan zindanlarda mücadele edenlere selam gönderiyoruz. Bu belediye günümüzü aydınlatanlara gelsin. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan İlçe Eş Başkanı Ercan Sevmez ise, “Annelerimize, gençlerimize, büyüklerimize, bütün Yükskeova halkına tek tek teşekkür ediyoruz. 3 aydır gece gündüz , sokak sokak emekler verildi. Siz de iradenizi gösterdiniz.  Hayırlı olmasını istiyoruz. Biz de arkadaşlarımızın sözünün arkasındayız, bu halka layık bir hizmet yapılacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kitle halaylar çekildi.

73 104 860X50574 114 860X505