Amed’den özel araçla İstanbul’a doğru yola çıkan yönetmen Ömer Leventoğlu ve kameraman Hüseyin Altürk, dün akşam saat 18.00 sıralarında Sakarya-Kocaeli karayolu üzerinde araçları durdurularak, gözaltına alındı. Çalışma arkadaşlarına haber verdikten sonra Leventoğlu ve Altürk'ten 6 saat haber alınamadı. Müvekkilleri için Kocaeli ve Sakarya Emniyet Müdürlüğünü arayan avukatlara, Leventoğlu ve Altürk'ün gözaltında olmadığı söylendi.
Ardından Leventoğlu ve Altürk'ün Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde oldukları öğrenildi. Leventoğlu ve Altürk'ün, araçlarındaki Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş baskılı 4 adet tişört nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenildi.
Altürk ve Leventoğlu, tişörtlere el konulduktan sonra emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Yönetmen ve kameraman serbest: Gözaltı gerekçesi Demirtaş tişörtü
Serbest bırakılan yönetmen Ömer Leventoğlu ve kameraman Hüseyin Altürk'ün, Selahattin Demirtaş baskılı tişörtler gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler

Hakkari’de Uzman Çavuşlar Dehşet Saçtı: Aileleri Tabancayla Tehdit Ettiler

Hakkari’de Bir İntihar Vakası Daha: 5 Çocuk Babası Hayatına Son Verdi

Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara’nın Oğluna Van’da Görkemli Düğün!

Hakkâri’de Kaybolan 14 Yaşındaki Rojda Ediş Van'da Bulundu!

Hakkari'de Kocasıyla Sorun Yaşayan Kadın İntihar Etmek İstedi!

5 Çocuk Annesi Kaya İntihar Etti

Hakkari’de 23 Yıldır Görünmeyen El Kimin Eli!

Hakkari'de Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Yaralandı

Hakkarili Siyasi Tutuklu Lokman Abi'den Taziye Teşekkür Mesajı

Hakkari’de 9 cenaze teşhis edilmeyi bekliyor!