Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’ne 3 Haziran'da kayyım atanmasına karşı İstanbul'dan başlatılan "İradeye Saygı Yürüyüşü" sürüyor. Yürüyüşçüler, birçok kente uğradıktan sonra 3 Temmuz'da Wan'da buluşacak. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın katılımıyla Musa Anter Barış Parkı’nda kitlesel bir açıklama yapıldıktan sonra Colemêrg'e doğru 6 günlük bir yürüyüş başlatacak.
YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI
DEM Parti Wan İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, iktidarın halk iradesini 3'üncü kez yok saydığını ifade etti. Kurt, "Buna karşı demokratik hakkımız olan tepkileri sürdürüyoruz. Türkiye ve Kurdistan kentlerinden birçok heyet, şuan Wan’a doğru yola çıktı. 3 Temmuz’da açıklama yapacağız. Yapacağımız bu açıklamaya tüm halkımızı ve sivil toplum örgütlerinin katılım sağlamasını talep ediyoruz" çağrısı yaptı.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Harun Okay ise, tüm kesimleri yürüyüşe destek vermeye çağırdı. Okay, "AKP-MHP iktidarı Colemêrg yenilgisini hazmedemeyip kayyım atadı. Halkın iradesine karşı yapılan bu atamayı kabul etmiyoruz. Bu iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Kayyım zihniyetinden kurtulmak için halkımızın tepkisi çok önemlidir. 3 Temmuz’da Colemêrg’e kadar yapacağımız yürüyüşe tüm halkımızı davet ediyoruz. Colemêrg halkının iradesi için alanlarda olacağız” ifadelerini kullandı.
Wan 'İradeye Saygı Yürüyüşü'ne hazırlanıyor
Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı 3 Temmuz'da Wan'dan yapılacak açıklama ve uğurlamanın hazırlıkları sürüyor. Siyasetçiler, tüm kesimleri yürüyüşe destek vermeye çağırdı.
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler
Hakkari’de Doğalgaz Faturaları İsyan Ettirdi: Metreküp Fiyatı Van’dan Yüzde 25 Daha Pahalı
Eski Hakkâri Vali Yardımcısı Bıçaklandı!
Ertuşi aşiret lideri Ankara'da oğlunu vurdu
Hakkari’de 1.557 Sosyal Konutun Hak Sahipleri Kura ile Belirlendi
Hakkâri’nin İlk Öğretmeni Hatipoğlu'nun Mirası Kütüphaneye Emanet
Hakkari’de hastanede Polis Şiddeti iddiası: Acile giden iki genç tutuklandı
Hakkari Üniversitesi Personel Alımı Yapacak: Son Gün 10 Ocak
Hakkari’de Acı Olay: 6 Çocuk Annesi Kadın Hayatını Kaybetti
Hakkarili Güleryüz Artık Avukat
Hakkari’de Dev Yatırım Hamlesi: 76,4 Milyar TL
Hakkari TOKİ kura çekiliş sonuçları isim listesi
Hakkari’de 1557 Konut İçin Kura Çekildi: İsmi Çıkmayanlar Ücret İadesini Nasıl Alacak?
Hakkarili Menduh Çiftçi’den “Tefeci” İddialarına Sert Yalanlama: “Hukuki Süreç Başlattı”
Hakkâri’de Başkomiser M. C’in Vefatıyla İlgili Açıklama
Hakkari'de Sahur Vakti: 20 Yaşındaki Genç Hayatına Son Verdi






