COLEMERG / HABER / MİMAR KAYA

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında saat 10;00’da havalanan Pegasus uçağı olumsuz hava koşulları nedeniyle Van Ferit Melen Havalimanı'na iniş yapamadı.

MEB Okul Öncesi Program Taslağından Milli Değerler, Aile Bağları ve Giyim Kültürü: Değişen Yaklaşımlar MEB Okul Öncesi Program Taslağından Milli Değerler, Aile Bağları ve Giyim Kültürü: Değişen Yaklaşımlar

Bunun üzerine kule uçağı, Diyarbakır Havalimanı'na yönlendirdi. Buraya inen uçağın yolcuları bir süre bekledikten sonra tekrar uçağın İstanbul’a havalanmasını istedi.

Firmanın yetkilileri ise, uçağın motor kısmında yanık kokusu geldiği için tekrardan İstanbul’a dönemeyeceğini belirterek, isteyen yolcuların otobüsle Van'a gidebileceğini söylemesi üzerine gerginlik yaşandı.

Pegasus gişesi önünde toplanan yüzlerce yolcu duruma tepki gösterdi.

Van’da hava muhalefeti nedeniyle iniş yapmadıklarını anımsatan Yolcular,” Anadolujete ait uçağın bizim yanımızda iniş yaptığını gördük. Bizleri Diyarbakır’a indirdiler. Bizi ya İstanbul’a geri götürsünler veya uçak ücretimizi geri iade etsinler. Bu kadar sorumsuzluk olmaz. Burada muhattap bulamıyoruz. Saatlerdir havalimanında bekletiliyoruz. Kimse otobüse binmekte istemiyor. Van’a otobüs biletini de bizim kesmemizi istediler. Uçak ücretlerimizin de geri iade edilmeyeceğini söylediler. Bizler uçak ücretimizi geri istiyoruz. Ücretimizi vermeyeceklerse de Pegasusun bize yeni bir uçak seferi üzenlemesi gerekiyor. Yetkililer neden denetlemiyor. Bir daha da pegasus uçağını tercih etmeyeceğiz” diye konuştular.