Ak Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan, Vali Yardımcı Buğra Karadağ ile birlikte sabah saatlerinde Durankaya Beldesi Pınarbaşı Mahallesinde vefat eden Macit Hazar'ın Babası Salih Hazar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci tarafından karşılanan Vali Çelik daha sonra merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunan Pınarca Köyüne geçti. Burada köy sakinleri ile görüşen Vali Çelik bölge halkının talebi doğrultusunda İl Özel İdaresi tarafından yapılan Hakkari - Van - Şırnak illerinin sınır hattı arasına yer alan bölgedeki servis yolundaki çalışmaları denetledi.

Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi

Hakkari - Van - Şırnak Sınır hattındaki Pınarca ve Tüzek köyleri arasındaki bölgede açıklamalarda bulunan Vali Çelik, bölgeyi tanımak ve kamu yatırımlarını denetlemek için bölgede bulunduklarını söyledi.

Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Ak Parti İl Başkanı Zeydin Kaya ve Karayolları Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan ile birlikte Işıklı, Geçitli ve Pınarca güzergahı ile Durankaya'ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Vali Çelik, Pınarca'dan Van'ın Tüzek köyüne 13 kilometrelik bir yol yapıldığı bilgisini verdi.

Bölgedeki çalışmanın devam ettiğini söyleyen Vali Çelik, "Pınarca köyündeki vatandaşlarımızın heyecanı bizi mutlu etti. Özellikle bu alanın birbirine bağlanması, köy yollarındaki sorunların giderilmesi ve geçiş akslarının yeniden organize edilmesi büyük önem taşıyor. Karayolları Bölge Müdürümüz de bizimle beraber. Hep beraber burada fikir üretmek, istişare yapmak için çalışma ziyareti yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kara Yolları Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Buğra Karadağ'dan bilgi alan Vali Çelik, bölgede yol çalışması yapan Geçitli Köyü Şantiye şefliği ekiplerini tebrik etti.

Vali Çelik ve beraberindekiler daha sonra Van iline bağlı Tüzek mahallesine geçerek buradaki vatandaşlar ile bir araya geldi.

Bölgedeki çalışma ziyaretini tamamlayan Vali Çelik akşam saatlerinde Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci'nin Köyiçi Mahallesindeki bahçesinde vatandaşlar ile bir araya geldi.

Vali Çelik'e bölge ziyareti nedeniyle teşekkür eden Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, şimdilik servis yolu olarak açılan 13 kilometrelik yolun daha sonra Karayolları Bölge Müdürlüğünce yapılacak çalışma neticesinde Hakkari - Van Alternatif yolu olarak devreye girmesi planlandığını söyledi.