Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, beraberindeki Karayolları Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan, Ak Parti İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya ve Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci ile Van’a bağlı Sıcaksu köyünü ziyaret etti.

Hakkari'ye 50, Van'a 115, Şırnak'a ise 60 kilometre uzaklıkta bulunan köyün en büyük problemi yol. Okulun bulunmadığı köyde taştan yapılan evler bir harabeyi andırırken, köyde; su, telefon ile internet sıkıntısı da yaşanıyor.

Vali Çelik’i köylerinde gören vatandaşlar, sorunlarını çözer umuduyla büyük mutluluk yaşadı.

Köylerinin ilk kez bir vali tarafından ziyaret edildiğini dile getiren Köy muhtarı Musa Bilir, “80 yıldır bu köyde yaşıyoruz. İlk defa köyümüze gelen vali gördük” dedi.

Hakkari Valisi Ali Çelik’e köylerini ziyaret ettiği için teşekkür eden Muhtar Bilir, “Bu yol daha önce yapılması gereken bir yoldur. Buradan Hakkari’ye 35 kilometre Van’a ise 113 kilometredir. Yollarımız iyi değil. Buradan Yalınca köyüne kadar asfalt yok. Yollar virajlı ve çamurdur. Yollarımızın asfalt olmasını istiyoruz. Bu bölgede telefon çekmediği için sıkıntı yaşıyoruz. Yollarımız kötü, köylerde okul yok. Elektrik kesintisi oluyor. Su çok ama sulama kanalımız yok. Arazilerimiz kup kuru. Bölge Van’a uzak bir bölge burada hiç çalışma olmamış zaten. Biz hizmeti Van’dan bekliyoruz. Ama Hakkari Valimiz buraya geldiği için ona çok teşekkür ederim. Tabi ki hizmeti önce o getirdi bu bizim için nimettir. Bu köy 80 yıldır kurulmuş daha buraya bir yetkili gelmedi. Ama buraya geldiği için Sayın Valime çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi

Hayvancılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirten Mahmut Yaşar ise köylerine geri dönmek istedikleri ifade etti ve ekledi: “Son zamanlarda köylere dönüş var. Ancak yollarımız yok. Telefonlar çekmiyor. Hakkari Valisinin bizi ziyaret etmesinden memnunuz. İnşallah yollarımız yapılır. Evlerimiz yıkıldı Van’a göç ettik. Evlerimizi yapacak imkanımız yok. Şayet devlet destek verirse köyümüzü yeniden kurarız. Eskiden 40 hane gelirdi bu yıl 30 hane geldi. Çünkü bazılarının imkanları yok. Mazot fiyatları artınca buralara gidip gelmek de zorlaştı. Araba kiraları arttı. Tek isteğimiz Van’a giden yolumuzun bir an önce yapılması” dedi.

Bir başka köy sakini Mehdi Bozkurt ise Vali Ali Çelik başkanlığında köylerine gelen Hakkari heyetine ziyaretleri nedeniyle teşekkür edip ‘Hoş geldiniz. 50 yıldır meramımız Pınarbaşı köyünden Tüzek’e yol getirilmesiydi. Hepinize teşekkür ederim’ dedi.

Telefon şebeklerinin çekmediğini söyleyen Bozkurt şebeke sorunu nedeniyle köyün bir kilometre uzağındaki tepeye kadar yürümek zorunda olduklarını ifade etti.

Hakkari -Van - Şırnak illerinin sınırında yer alan, eskiden 65 hanenin bulunduğu Tüzek (Sıcaksu) mahallesi 1990 yılında boşaltıldı.

Temel geçim kaynağı çiftçilik olan köyde küçükbaş hayvancılık yapan vatandaşlar kışın Van'a geri gitmek zorunda kaldıklarını belirtiyorlar.

Sıcaksu sakinlerinin sıcak bir şekilde karşıladığı Hakkari Valisi Ali Çelik, Van Valisi Ozan Balcı’yı alıp Sıcaksu köyüne getireceğini yol başta olmak üzere köyün tüm sorunlarına çözüm bulunacağını söyledi.