Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kürt ulusal birliğinin sağlanması amacıyla başlattığı "Dem Dema Yekîtîya Netewî û Azadiyê ye" programı kapsamında Mardin’deki ziyaretlerini Dargeçit ile Midyat ilçelerinde sürdürdü. DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile birlikte HDP Milletvekilleri Ömer Öcalan ve Nuran İmir'in de olduğu heyete partililer de eşlik etti.

Tuncer Bakırhan Sarıcan'da: 'Seyit Rızaları, Şeyh Saidleri yok sayan anlayışı sandığa gömeceğiz' Tuncer Bakırhan Sarıcan'da: 'Seyit Rızaları, Şeyh Saidleri yok sayan anlayışı sandığa gömeceğiz'

Heyet ilk olarak Dargeçit'e giderek ilçe binasında partililer ile bir araya geldi. Ardından esnaf ziyaretleri gerçekleştiren heyet, esnafın yanı sıra yurttaşlar ile bir araya geldi. Esnafın ve yurttaşın ilgi ile karşıladığı heyet ardından aile ziyaretleri gerçekleştirdi.

Heyet ardından Midyat'a geçti. Midyat'ta da esnaf ziyaretleri gerçekleştiren heyet, esnaf ziyaretinin ardından toplu fotoğraf çektirdi. Bu sırada HDP Milletvekili Ömer Öcalan, programlarına ilişkin gazetecilere bilgi vermek isterken polisler açıklama yapmanın yasak olduğu gerekçesi ile engel olmak istedi. Öcalan'a engel olmak istenmesine üzerine kısa süreli tartışma yaşanırken, bilgilendirmeyi DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz yaptı. Polisler çekim yapılmasını engellemek isterken, Aydeniz 25 Şubat günü etkinliklerinin finalinin Kızıltepe ilçesinde yürüyüş ile gerçekleştireceklerini ifade etti.

Polisin engelleme girişimleri üzerine heyet, esnaf ziyaretini sürdürerek bilgilendirmeyi esnaf ziyareti ile birlikte gerçekleştirdi. Program Süryani Cemaati temsilcileri ve taziye ziyaretlerinin ardından son buldu.