- İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Halk TV'de yayınlanan "Kayda Geçsin" programında Sedat Peker ile ilgili açıklamalar yaptı.

Çömez programda, Sedat Peker'le görüştüğü'nü açıklayarak, bunun "siyasi değil hukuki bir adım" olduğunu söyledi:

"Peker hesap vermesi gerekiyorsa vermeli ancak anlatmak istediklerini de anlatmalı."

'HÜKÜMET İSTESİN, HEPSİNİ RESMİ YOLLARLA YOLLAMAYA HAZIRIM'

Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade vermeye hazır olduğunu söyleyen Çömez, şöyle konuştu:

"Sedat Peker, gerekirse oradaki Büyükelçilik ya da SEGBİS ile ifade vermeye hazır. 'Hükümet benden bilgi, belge istesin ben bunların hepsini resmi yollardan kendisine ulaştırmaya hazırım, gerekirse Türkiye'deki yetkililer gelsin, benden ifade alsınlar. Veya da SEGBİS ile ifade vermeye tüm ifşaatları yapmaya hazırım'

'Beni yargılayın ama adaletli bir şekilde yargılayın' diyor. 'Ben yargı önünde aklanmaya hazırım' dedi. Türkiye'deki bir çok yanlışlığın ifşasına katkı sağlayacağını vurguluyor ve izin verin ben bunları anlatayım diyor."

RELATED VİDEO
'SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK İSTİYORUM'

Çömez, devamında Peker'in şunları söylediğini aktardı:

"Ben ailemle burada eziyet çekiyorum. Ciddi çilelerle boğuşuyorum. Yabancı bir ülkede çok zor şartlar altında yaşamımı idame ediyorum. Kendimi feda etmeye hazırım. Ama Türkiye'nin arınması için ortaya koyduğum bu iradeye siyaset kurumu da sahip çıksın. İYİ Parti bir hamle yaptı ama diğer siyasi partilerden de bu konuda destek istiyorum, konuşmak istiyorum. İfşaatlarda bulunmak istiyorum. Ama kamuoyunun ve özellikle siyaset kurumunun bana destek çıkması gerekiyor.

'HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIRIM'

Ben her türkü fedakarlığı yapmaya hazırım. Ailem ve çocuklarımla sıkıntılı bir hayat sürüyorum. Ama tüm bunların yanında bana destek olunsun ben bu ifşaatları yapayım. Bu ağır dijital tecrit hakkında bunları yapmam mümkün değil."

'BİLGİLERİ İKİ AYRI ÜLKEYE YOLLADIM'

Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız

Çömez ayrıca Peker'in kendisine "Tüm bilgi ve belgeleri kayıt altına aldım. Benim başıma bir şey gelirse diye elimdeki bilgileri iki ayrı ülkeye yolladım ve öyle bir durumda hepsi açıklanacak" dediğini söyledi.


ÇÖMEZ: BUZ DAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ

Turhan Çömez sözlerine şöyle devam etti:

"Elinde çok önemli bilgiler olduğunu söyleyen birinin konuşması önemli ve benim bu attığım adım (Peker'le görüşmeyi kast ediyor) siyasi değil hukuki bir adımdır. Peker hesap vermesi gerekiyorsa vermeli ancak anlatmak istediklerini de anlatmalı. Ne anlatacağını, elinde ne olduğunu bilmiyorum ama şu ana kadar anlattıkları buz dağının görünen yüzü."