FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’e, yapılan yumruklu saldırının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, liglerin süresiz ertelenmese ilişkin toplandı. Toplantı sonrası TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceği hakkında Riva'daki basın açıklamasında konuştu.

Fenerbahçe Beşiktaş derbisinde maç skoru 2-1 Fenerbahçe Beşiktaş derbisinde maç skoru 2-1

Bugün hastaneden taburcu edilen Meler'in sağlık durumu hakkında bilgi veren Büyükekşi, "Kendisini iyi gördük. 12 günlük bebeği ile ailesine kavuşuyor. Allah bir daha böyle bir olayı futbolun hiçbir paydaşına yaşatmasın" dedi.

YENİ YAPTIRIMLAR GELECEK

Devre arasında disiplin talimatlarında da gerekli adımların atılacağını söyleyen Büyükekşi, hak mahrumiyeti ve para cezası dışında da yeni yaptırımlar getirileceğini açıkladı.

LİGLER YENİDEN BAŞLIYOR

Büyükekşi, tüm liglerin 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağını açıkladı.

MELER HAKEMLİĞİ BIRAKACAK MI?

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını alan Büyükekşi, 'Meler hakemliği bırakacak mı' sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hakemlerin resmî açıklamaları var. Hepimiz insanız. O günkü ruh halleri çok kötüydü. Hafta sonu onlarla burada bir araya geleceğiz. Psikolojilerinin düzelmeleri için büyük bir çaba içinde olacağız. Hepsi empati yapıyorlar. Hakemimiz UEFA ve FIFA tarafından da saygıdeğer bulunan bir hakemimiz. Euro 2024'te de görev almasını bekliyoruz. Kendisine de söyledim. Hakemliği bırakması söz konusu değil. Biraz zamana ihtiyacımız var."

NE OLMUŞTU?

1-1 sona eren Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, koşar adımlarla sahaya girip Meler’e yumruk atmıştı.

Saldırgan Koca, Halil Umut Meler'e attığı yumruğun ardından hastaneye götürülmüştü. Hastaneden tekerlikli sandalye ile çıkartılan Koca, bazı taraftarların tezahüratlarıyla gözaltına alınmıştı.

Yere düşen Meler’e Koca’nın yanındakiler de tekme tokat saldırmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da “Takipçisiyiz” demişti.

TFF Yönetim Kurulu da olağanüstü toplanma kararı almıştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, toplantıdan önceki açıklamada “Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek. Alacağımız karar çok sert olacak. Herkes bunun bedelini ödeyecek” demişti.

Faruk Koca, bu sabah tutuklanarak Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürmüştü ve ardından yaptığı saldırıdan dolayı özür dileyerek istifa ettiğini açıklamıştı. Artıgerçek