Kürt Edebiyat Dünyasının önemli isimlerinden olan araştırmacı - yazar İhsan Colemerg Van'da Dengbêj İsmail Seyranoğlunu tarafından açılan “Dengbêj Divanını” ziyaret etti.

Ailesiyle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Colemergi, Divan ve kürt dengbejleri hakkında şunları söyledi.

Colemerg; Kürtlerin hafızası dengbejlerdirİ. Nitekim yazılı edebiyata çok geç başlayan Kürtlerin bütün tarihi dengbejlerin klamlarında saklıdır. İçinde savaşların, adetlerin, gelenek ve göreneklerin olduğu dengbejiyi ben çok kutsal buluyorum. Bütün bir tarihi günümüze sözlü bir şekilde getirmeleri tarihimizin kaybolmamasına vesile olmuştur. Ben herkesin dengbej kültürüne ve dengbejlere sahip çıkmaya davet ediyorum. Nitekim onlar bu halkın hafızası ve geçmişidir” diye konutu.

Müdür Yılmaz'ın Katılımıyla Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti Müdür Yılmaz'ın Katılımıyla Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Böylesi büyük bir değeri ve ailesini ağırlamaktan son derece mutluluk duyduğunu ifade eden Dengbêj İsmail Seyranoğlu ise,” Mamoste Colemergi benim için çok büyük bir öneme sahip. Sürekli karşılıklı bilgi alışverişide bulunuyoruz. Biz istiyoruz ki bu tür değerler kaybolunca değil hayatta iken değerleri bilinsin. Kendisini ve ailesini divanxanemizde ağırlamaktan son derece mutluyum” dedi.

Ziyaret Seyranoğlu'nun uzun havaları ile son buldu.