Toplumsal cinsiyet rolleri ve cinsiyet eşitsizliği nedeni ile şiddete uğrayan kadınlara dokunmak, şiddet mağduru kadınlara el uzatmak için yola çıkan KAMER Vakfı Hakkari Şubesi ile Mor Salkım Kadın Danışma Derneği, ‘Şiddet Frenliyoruz’ adlı bir proje yapmış, proje kapsamında taksi şoförlerine şiddete uğrayan kadınlar ile karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiği konusunda eğitimler verilmişti.

KAMER Vakfı Hakkari Şubesi, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ve Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası arasında bir işbirliği protokolü imzalanmıştı.

Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı

'Şiddeti Frenliyoruz' mottosu ile hayata geçirilen ve 4. Fazı 'Bodrum'dan Kars'a 'Şiddeti Frenliyoruz' projesi ile kadına yönelik erkek şiddetine karşı Hakkarili taksicilerde farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Alanında uzman, dernek üye ve yöneticilerinin yanı sıra avukat, sosyolog ve sosyal çalışmacılar tarafından verilen eğitim ile kentte faaliyet gösteren 10 taksi durağında çalışan taksiciler bilgilendirildi.

Heinrich Böll Vakfı desteği ile sürdürülen, Türkiye'de 'Şiddeti Frenliyoruz' projesinin 3. Fazıyla 128 Taksi Durağında 2 bin 378 şoföre ulaşılmış, aynı programın 4. Fazında ise başta Bursa Yenişehir olmak üzere, Hakkari, Bodrum, Kars, Diyarbakır ve Elazığ'da taksi şoförlerine şiddete uğrayan kadınlarla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiğiyle ilgili eğitim veriliyor.

KAMER Vakfı Hakkari il Temsilcisi Zozan Selimoğlu projenin hayata geçirilmesinde desteklerinden ötürü Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan'a teşekkür etti.