Süper Lig’de zirvede belki de düğümü çözecek karşılaşma için gözler bu hafta dev derbide olacak. Fenerbahçe sezonun en zorlu sınavlarından birini kendi evinde Galatasaray karşısında verecek. Sarı kırmızılı takım ise şampiyonluk yolunda puan kaybetmemek için deplasmanda galibiyet arayacak.

PFDK'den Amedspor'a 84 Bin TL Para Cezası: Disiplin Kararı Açıklandı PFDK'den Amedspor'a 84 Bin TL Para Cezası: Disiplin Kararı Açıklandı

Fenerbahçe’de kırmızı kart gören isimler bu müsabakada yer alamayacaklar. Süper Lig’de oynanacak derbinin hemen ardından sadece 5 gün sonra bu kez Süper Kupa finali oynanacak. Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde de karşı karşıya gelecekler.

DERBİ NE ZAMAN?

İki takım taraftarlarını ve futbolseverleri ekrana kilitleyecek olan maç 24 Aralık 2023 Pazar günü oynanacak. Müsabaka saat 19.00’da başlayacak.

FENERBAHÇE’DE İKİ EKSİK

Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Kayserispor’u 4-3 mağlup etti. Sarı-lacivertliler Cengiz Ünder ve Batshuayi’nin (3) golleriyle 3 puanı hanesine yazdırdı. Müsabakanın uzatma dakikalarında duran top kazanan ev sahibinde atış öncesi hakeme itirazda bulunan Fred, sarı kart gördü. Hakem Zorbay Küçük ile konuşmasını sürdüren Fred bu kez doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Ev sahibinde Gökhan Sazdağı’nın 90+10. dakikada kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı giderken, hakem Küçük Mert Hakan Yandaş’a ikinci sarı kartını gösterdi ve kırmızı kartla saha dışına gönderdi. Böylece Fred’in ardından Mert Hakan Yandaş da Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü.

OKAN BURUK’UN 6. DERBİSİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kariyerinde sarı-kırmızılıların başında Fenerbahçe ve Beşiktaş ile 5 kez karşılaştı. Buruk, bu derbilerde 4 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. Okan Buruk, antrenörlük kariyerinde Fenerbahçe’ye karşı Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor, Başakşehir ve Galatasaray’ı çalıştırırken rakip oldu. Buruk’un ekipleri geride kalan karşılaşmalarda 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. 50 yaşındaki teknik direktör, 3 kez Akhisarspor, 2 defa da Galatasaray ve Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe’yi 1 kez yendi. DUVAR