Çocuğa cinsel istismar: Savunmada etek boyu soruldu, avukat kimliğini açıklamakla tehdit etti Çocuğa cinsel istismar: Savunmada etek boyu soruldu, avukat kimliğini açıklamakla tehdit etti

Yerine kayyım atanan Colemêrg’in Şemzînan (Şemdinli) Belediyesi eski Eşbaşkanı Seferi Yılmaz ve belediye meclis üyeleri hakkında soruşturma açıldı. Soruşturmanın nedeni meclis üyelerinin aldığı imar planı değişikliğine dayanıyor. 2014-2016 yılları arasından özel bir mülk sahibi tarafından Kur’an Kursu yapılması için belediyeye bir arsa hibe edildi. Bunun üzerine belediye meclisi, yapının inşası için imar planında değişikliğe gitti. Bu değişiklik kararı, Kaymakamlıktan onay aldı. Bu sırada görevden alınan Yılmaz’ın yerine atanan kayyım, yapı için ruhsat verdi.

BAKANLIK İZİN VERDİ

Belediyede inceleme yapan İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişler, belediye meclisinin imar planı değişikliğinde usulsüzlük olduğuna dair hazırladığı raporu bakanlığa sundu. İçişleri Bakanlığı, bunun üzerine Eşbaşkan Yılmaz ve belediye meclis üyeleri hakkında soruşturma izni verdi. Yılmaz ve belediye meclis üyeleri de, bakanlığın kararına karşı Danıştay’a itirazda bulundu. Danıştay bu itirazı uzun bir süre sonra 21 Eylül 2022 tarihinde reddederek kararı Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Bu kararla birlikte Yılmaz ve belediye meclis üyeleri hakkında mevzuata aykırı plan değişikliği yapıldığı için “Görevi kötüye kullanma” iddiasıyla Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

YILMAZ: SORUŞTURMA SİYASİDİR

Soruşturma kapsamında Yılmaz, Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. Yılmaz, Şemzînan’daki imar planına ilişkin tadilatların belediye ve meclis üyelerinin yetkisi ile karara bağlandığını belirterek, “Bu kararlar alındığında mülki idare amirleri tarafından da onay alınıyor. Mülki idare amiri tarafından verilen onay sonrası karar yürürlüğe giriyor. Bu nedenle açılan soruşturma siyasidir ve kabul etmem mümkün değil. Biz imar izni verdikten sonra atanan dönemin kayyımı ise ruhsat izni vermiştir. Yani kayyıma bu konuda soruşturma açılmaması zaten davanın siyasi olduğunu gösteriyor” diye konuştu.