HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ARTI TV’de Hayko Bağdat ile Bağdat Cafe’nin konuğu oldu. 'Temas etme'nin siyasetteki öneminin altını çizen Sancar, “Temas etmeden dönüştürmek de çok zordur. Eğer şimdi bu ağır dönemden çıkmak istiyorsak geleceği konuşalım. Geçmişi konuşabilmemiz için normalleşmeye ihtiyacımız var” yorumunda bulundu.

‘Muhalefet ile uzlaşabilmek mümkün mü?’ sorusuna cevap veren Sancar, “Gelecek Partisi'nin şu bagajı var, CHP'nin bu bagajı var… Kabul ediyorum doğrudur başkalarının da var. Biz İyi Parti ile de diyaloğa açığız” dedi. Uzlaşabilmenin koşullarına değinen Sancar, "Bu kadar olağandışı şartlarda hiç kimse, ne kendisinin ne de başkasının suçlarıyla samimi bir hesaplaşma yapamaz. O nedenle uzlaşmayı geleceğe dönük belli temel kurallar çerçevesinde gerçekleştirebilirsek, hesaplaşma yüzleşme hakkımızı saklı tutarsak bunu yapabiliriz" ifadelerinde bulundu.

‘ÇOCUKLUĞUM NUSAYBİN GARINDA GEÇTİ’

Bakırhan açıkladı.. Her bir haram seçmene karşı iki tane helal seçmen getirin Bakırhan açıkladı.. Her bir haram seçmene karşı iki tane helal seçmen getirin

Yaşam hikayesini paylaşan Sancar, Nusaybin’in hayatındaki öneminin altını çizerek “Mardin bir dünya aslında, her bir yeri bölgesi ilçesi ayrı bir hikâyeye ayrı bir tarihe sahip, coğrafyası da kendine özgüdür. Nusaybin bir sınırdır ve Kamişlo ile aralarında bir tel örgü vardır. Karşılıklı akrabaların yaşadıkları yerdir. Benim de annemim bir tarafı Kamişlo'da yaşar zaten. Bir de ticaret kentidir Nusaybin. Ayrıca Türkiye'deki demiryolu hattının son istasyonudur. Bağdat Demiryolu hattının bittiği yerdir Türkiye'de ve bir istasyon var ve bu istasyonun hem benim hikâyemde hem de Nusaybin'in hikâyesinde ayrı bir yeri vardır. Benim babam demiyolu işçisi, çocukluğumun ilk yıllarını lojmanda geçirdik. Yani Nusaybin'in garında geçirdik.” dedi.