CİZRE – Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde kelimenin tam anlamıyla "gök delindi". Bir anda bastıran ve kısa sürede şiddetini artıran sağanak yağış, ilçeyi adeta birbirine kattı. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşarken, yağışın faturası ağır oldu.

Mahalle Yolları Çöktü, Araçlar Mahsur Kaldı

Yağışla birlikte özellikle yamaç bölgelerde toprak yumuşadı ve korkulan oldu. Konak Mahallesi ile Dirsekli Mahallesi’ni birbirine bağlayan yolda meydana gelen heyelan, dev kaya parçalarını ve çamuru yola indirdi. Yolun bir anda kapanmasıyla neye uğradığını şaşıran şoförler ve yolcular, araçlarının içinde mahsur kaldı. Uzun süre açılmayan yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına belediye ve karayolları ekipleri yetişti.

"Gençlik" Seferberliği: Aday Öğretmenler Görev Başında!
"Gençlik" Seferberliği: Aday Öğretmenler Görev Başında!
İçeriği Görüntüle

Ret 857X503

Mesire Alanı Çamur Deryası

Sadece yollar değil, Cizrelilerin nefes aldığı Dicle Nehri kenarı da afetten nasibini aldı. Hafta sonları ve akşamları dolup taşan mesire alanı, sel sularının getirdiği balçıkla kaplandı. O güzelim alan, suların çekilmesiyle birlikte adeta bir çamur deryasına döndü.

Ekipler Seferber Oldu

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye çok sayıda iş makinesi ve ekip sevk edildi. Ekiplerin çamur ve kaya parçalarıyla mücadelesi saatler sürdü. Yapılan yoğun çalışmalar neticesinde yol, kontrollü olarak yeniden ulaşıma açıldı.

Vatandaşlar ise her yağmurda aynı korkuyu yaşamak istemediklerini belirterek, yetkililerin bu bölgelerde kalıcı önlem almasını bekliyor.