CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir programda yeni parti hazırlıklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özel, tüzük, program, isim ve logo çalışmalarının sürdüğünü belirterek, yeni partiye ilişkin resmi adımların Temmuz ayının sonu ile Ağustos ayının başında atılacağını açıkladı.
Özel, açıklamalarında hem yeni parti hazırlıklarına hem de "mutlak butlan" kararıyla CHP'nin başına atandığı belirtilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik iddialarına yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu'nun İddialarına Yanıt Verdi
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, FETÖ yapılanmasının Özgür Özel ve ekibini desteklediğine yönelik imaları hakkında konuşan Özel, bu iddiaları reddetti.
Özel, şu ifadeleri kullandı:
"Kemal Bey bayramlaşmada topladıkları kalabalığa hitap ederken bir FETÖ iması yaptı. Cevabı Balyoz mağduru, Ergenekon ve askeri casusluk mağdurları verdi. 'Herkese FETÖ'cü diyebilirsiniz ama Özgür Özel ve arkadaşlarına diyemezsiniz. FETÖ'nün en acımasız günlerinde yanımızda onlar duruyordu' dediler."
FETÖ'ye yakın olduğu öne sürülen sosyal medya hesaplarıyla ilgili iddialara da değinen Özel, şunları söyledi:
"Şimdi 'Yok FETÖ'cü YouTuber'lar ona bakarlarsa…' diyor. FETÖ'cü YouTuber'ların hemen hepsi Kemal Bey'in karşısında. Yıllarca AK Parti de aynı ithamı Kemal Bey'e yöneltiyordu. Şimdi Kemal Bey yıllarca kendisine yapılan bu ithamı bana mı yapacak? Olacak şey mi? Darbe gecesi net duran, darbeden sonraki süreçte de FETÖ'cülerin hedefi olan, FETÖ'cülerin saldırısına uğramış birisine bu attıkları çamur yapışmaz. Biz teflonuz, bizde durmaz. Üstüne yapışan varsa kendini sorgulasın."
Özgür Özel, geçmişte Gülen Cemaati yapılanmasına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında açılan tazminat davasını da hatırlattı.
"O dönemde Genelkurmay Başkanı'na karşı açılmış en büyük tazminat davasıydı. 254 amiral, general ve albay 'Özgür Özel lehine tanıklık yapıyoruz' dilekçesi verdi. Bu laf bana yapışmaz." ifadelerini kullandı.
Yeni Parti Sürecini Anlattı
Yeni parti hazırlıklarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Özel, mevcut hukuki sürecin ardından Merkez Yönetim Kurulu'nun toplanarak yol haritasını belirleyeceğini söyledi.
"Götürdüğümüz imzalara rağmen kurultayı yapmıyorlar. Mahkeme ve Yargıtay süreci var. Parti Meclisi'nin düştüğü ve 40 gün içinde kurultay yapılmasıyla ilgili süreç var. Bunlar 10-15 günlük işler. Ondan sonra Merkez Yönetim Kurulu'nu toplayıp karar vereceğiz. Seçilmiş il başkanlarımla konuşacağım." dedi.
Yeni parti hazırlıklarının kapsamlı şekilde sürdüğünü belirten Özel, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
"Kendime yakın bir grup yeni parti kurulumu üzerinde, başka bir grup ise mevcut bir partinin hazırda bulundurulması konusunda çalışıyor. Tüzük yazılıyor, program yazılıyor, kurucular kuruluna karar veriliyor. Temmuz ayının bitimi, ağustos ayının başlangıcıyla birlikte bu konuda resmi adımlar atılır."
İsim ve Logo Çalışmaları Sürüyor
Yeni partinin ismine ilişkin soruya da yanıt veren Özel, henüz kesin karar verilmediğini ancak çalışmaların devam ettiğini söyledi.
"İsim ve logo çalışıyoruz. İsimde bir belirginleşme ortaya çıkmaya başladı. Genel olarak bir genel kabul gören isim belli, logo daha çalışılıyor. Şimdilik 'Yeni Parti' diyelim. Yani isim olana kadar yeni parti diyelim." ifadelerini kullandı.





