Bolu’da Öğretmenlere Kıyafet Düzenlemesi: Kot, Tayt ve Tişört Yasaklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan yeni genelge kapsamında, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerin kıyafet standartlarına yönelik yeni bir uygulamaya gidiyor.
Genelgeye göre öğretmenlerin, kamu görevlisi kimliğine uygun biçimde giyinmeleri gerektiği vurgulanırken, okul ortamına uygun olmayan kıyafetler yasak kapsamına alındı.

Kılık kıyafet genelgesi il müdürlüklerine gönderildi

MEB’in tüm illere gönderdiği genelgede, eğitimcilerin “örnek teşkil eden, sade ve mesleğin saygınlığına uygun” bir görünümde olması gerektiği belirtildi.
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı incelemelerde bazı öğretmenlerin okul ortamına uygun olmayan kıyafetlerle derse girdiği tespit edildi.

Aw555324 01 3N2C
Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü

İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü, yapılan düzenlemeye ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

AKP milletvekili Kocabıyık tutuklandı
AKP milletvekili Kocabıyık tutuklandı
İçeriği Görüntüle

“Kılık kıyafet konusu son yıllarda kamuoyunda sıkça tartışılıyor. Bakanlığımızın 2025/63 sayılı genelgesinin 18 ve 19. maddeleri bu konuda net bir çerçeve çiziyor. Biz de buna uygun şekilde gerekli adımları atıyoruz.”

Tayt, kot pantolon, mini etek ve uzun sakal yasak

Yeni düzenlemeyle birlikte öğretmenlerin okullarda tayt, kot pantolon, tişört, mini etek, şalvar gibi kıyafetlerle derse girmesi yasaklanacak.
Ayrıca, uzun sakal bırakılması da öğretmenlik mesleğinin saygınlığına uygun görülmeyerek kural dışı kabul edilecek.

İl Müdürü Öncü, düzenlemenin amacının yasak koymak değil, mesleğin itibarını korumak olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bu düzenleme, öğretmenlik mesleğimizin toplumdaki eski itibarlı konumuna dönmesi adına oldukça kıymetli bir adım. Uygulama çok yakında yürürlüğe girecek.”

Kaynak: HalkTv